5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Faturalardaki yanlışlık düzeltildi

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Ömer Gülay, 6 mahallede su faturalarında yapılan yanlışlığın ivedilikle fark edilerek sorunun çözüldüğünü söyledi. Gülay, bu yıl içinde içme suyu fiyatlarına kesinlikle zam yapılmayacağını belirtti.

Gülay, yaptığı yazılı açıklamada, su sayaçlarındaki tüketim miktarını okuma ve ihbarname basma işlemi yapan ve endeksör olarak anılan cihazların birkaçında oluşan teknik bir hata nedeniyle 147 mahalleden 6 mahalledeki bazı işyeri abonelikleri için basılan ihbarnamelerde yanlışlık olduğunun kısa sürede tespit edilerek, sorunun ivedilikle çözüldüğünü söyledi.

Temmuz ayı içerisinde oluşan bu hatanın Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından aynı günlerde tespit edildiğini vurgulayan Gülay, "İlgili Daire Başkanlığımız tarafından yanlışlığın kaynağı ve kapsamı ile ilgili olarak yapılan araştırma sonucunda; endeksördeki söz konusu işyeri aboneliklerinin su tüketim ücretlerine ait veriler, bilgisayar sistemimize düzeltilerek aktarılmıştır. Hatalı ihbarname bırakılan abonelerin genelde değil de belli bir bölgede olması ve belli bir zaman dilimi içinde bu sorunun yaşanması nedeniyle, sorunlu olduğu tespit edilen endeksörlerin değiştirilmesiyle sorunun ortadan kalktığı görülmüştür" dedi.

Bazı yayın organlarında yer alan su faturaları hakkındaki haberlerin saptırılarak kamuoyuna yansıtıldığını ileri süren Gülay, '' Hiçbir abonemizin su borcunun vezneler, internet, PTT ve bankalar kanalıyla veya otomatik ödeme yolu ile yanlış tahsilatı mümkün değildir. Abonelerimiz, su ihbarnamelerini ödeme aşamasında, doğru veriler üzerinden ödeme yapacak olmalarına rağmen, hatalı ihbarnameler yerine bilgilendirme amaçlı olarak doğru hesaplanan ihbarnameler hazırlanmış ve özür yazısı ile birlikte dağıtımına başlanmıştır" diye konuştu.

Su ücretlerine de değinen Gülay, Kasım ayında yapılacak MESKİ Genel Kurulu'nda 2010 yılı için içme suyu ücret tarifesinin belirleneceğini hatırlatarak, bu yıl içinde su fiyatlarına kesinlikle zam yapılmayacağını söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 17:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?