5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Fazıl Say Mersin'e hayran kaldı

Müzik festivalinin açılışı için geldiği Mersin'e ve tarihi kaleye hayran kaldığını belirten dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, uluslararası ölçekteki festivallerin oturabilmesinin 20-30 yıllık bir zaman aldığını ancak gözlemlerine göre Mersin'in bu süreyi yarılamış olduğunu söyledi.

Fazıl Say, Mersin'de bu yıl 8.'si organize edilen 'Uluslararası Müzik Festivali'ne katılmak üzere Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi'ne geldi. Tarihi kalenin içinde vereceği festivalin açılış konseri öncesinde organizasyon ve Mersin ile ilgili sorularına yanıt veren Say, Mersin'e ve tarihi kaleye hayran kaldığını dile getirdi.

Kızkalesi'nin kendisi açısından oldukça heyecan verici bir mekan olduğuna ve daha önce yapmış oldukları provalarda kalenin çok özel ve farklı bir ses yansıması oluşturduğuna dikkat çeken Fazıl Say, Kızkalesi'nde klasik ve oda müziğinin yanı sıra pop ve hatta rock müziği konserleri verilebileceğini savundu. Tarihi kalıntıların arasında müzik yapılmasının ayrı bir heyecanı ve zevki olduğunun altını çizen Say, kalede verilecek konserde kendisinin Beethoven, Bach, Gershwin'ın eserlerinin yanı sıra kendi eserlerinden de seçkiler sunacağını söyledi.

1996 yılından bu yana Mersin'e gelerek farklı mekanlarda konserler verdiğini hatırlatan Say, Mersin'de 2002 yılında ilk defa organize edilen 'Uluslararası Müzik Festivali'nin açılış konserini de yine kendisinin verdiğini hatırlattı. Say, "Burada festivale emek veren, yoğun bir çalışma temposu içine giren insanlar var. Mersin, kültür ve sanata yatkın bir kent. Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Orkestrası'nın kentte olması da büyük bir avantaj. Bu tür festivallerin oturabilmesi için 20-30 yıllık bir zaman gerekiyor. Benim gözlemime göre Mersin bu süreyi yarılamış ve bununla birlikte çok önemli adımlar atılmış. Bu sürecin devam ettirilmesi gerek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 10:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?