5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Federasyon yetkilileri Silifke'de buluştu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Özerten, "Eğer Avrupa'da 100 bin gencimizin içerisinde sporcu çıkabiliyorsa neden Türkiye'de milyonlarca gencimizin arasında iyi sporcular çıkmasın" dedi.

Türkiye'de futbol ve voleybol sporunun okullarda yaygınlaştırılıp, geliştirilmesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Silifke Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Kapızlı 23 Nisan Gençlik ve İzcilik Tesisleri'nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına TFF ve Türkiye Voleybol Federasyonu yetkilileri, 81 ilden gelen spordan sorumlu milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ve illerin koordinatör öğretmenleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Özerten, iyi sporcu yetiştirmek hedefiyle hareket ettiklerini belirterek, "Ülkemiz genelinde yetenekli çocuklarımız bulunmaktadır. Bu çocuklarımızı çıkarıp iyi bir sporcu yapmak bizlerin elindedir. Avrupa'da 100 bin sporcumuz futbol oynamaktadır. Bunların içerisinde Halil ve Hamit Altıntop ve diğerlerini örnek gösterebiliriz. Türkiye'de 16 milyon gencimiz var. Bunların içerisinde elbette spora yatkın arkadaşlarımız var. Eğer Avrupa'da 100 bin gencimizin içerisinde iyi sporcular çıkabiliyorsa neden Türkiye'de milyonlarca gencimizin arasında iyi sporcular çıkmasın. Suçu kimselerde aramayalım. Bu suç bizdedir" dedi.

Çocukları ilköğretim çağında spora yönlendirmeleri gerektiğine dikkat çeken Özerten, "Futbol olsun voleybol olsun çocuklarımızı spora teşvik etmeliyiz. Çocuklarımızı ne kadar kaliteli eğitebilirsek Türkiye'de spor kalitesini o kadar artırabiliriz. Teknoloji geliştikçe çocuklarımız artık evlerinde ve bilgisayarında futbol ve diğer sporları oynuyor. Bu yanlıştır. Burada ailelere büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızı televizyon baskılarından kopartmalıyız. Çocuklarımızı spor sahalarına çekmeli, spora yönlendirmeliyiz. Bu iş gönül ve sevgi işidir. Haftada bir saatlik beden eğitimi dersinde çocuk ne kadar başarılı olabilir. Başka çıkış yolları bulmalıyız. Spora katkı sağlamalıyız. Altyapıya önem vermeliyiz" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanı İsmail Toksöz ise, Milli Eğitim Bakanlığı olarak çocukları önemsediklerini belirterek, "İstikbalimiz olan gençlerimizin her zaman yanlarındayız. Gençlerimizi en iyi şekilde eğiterek spora teşvik etmeliyiz. Yaptığımız bütün faaliyetler ülkesini, milletini seven, büyüğünü sayan, küçüğünü koruyan, sevecen, dürüst, namuslu bireyler yetiştirmektir. Milletimizin istediği bireyler yetiştirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Türk sporunun kalkınması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Toksöz, "19 branşta yarışmalar organize ettik. Spor anlamında 10 bin 300 faaliyet gerçekleştirdik. Bu faaliyetlere 7 milyon 400 bin yarışmacı öğrenci katıldı. Bu sene bu rakam 10 milyonu bulacaktır. 3 bin halk oyunları kursu açtık. Bu kurslara 3 milyon yarışmacı öğrenci katıldı. Gönül Köprüsü projesinde 120 bin çocuğumuz Türkiye'nin değişik il ve ilçelerine gönderilerek birlik ve beraberlikleri sağlandı. 43 izcilik kursu açtık. Bu
kurslara 33 bin izci katıldı. Mahalli kamplara 500 bin öğrencimiz katıldı. 16 milyon öğrencimizi spora yönlendirdik. Türk sporunun kalkınması için elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bilgilendirme toplantısına Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı, Okul Spor Faaliyetleri ve Beden Eğitimi Öğretmenleri Eğitimi Şube Müdürü Tahsin Sayın, Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, Mersin Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sabri Özbey, TFF Futbol Geliştirme Merkezi Direktörü Ahmet Güvener, Türkiye Voleybol Federasyonu Eğitim Kurulu Üyeleri ile Tarık Türker katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 10:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?