5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Felçli dilenci hastanede yürüdü

FELÇLİ DİLENCİ HASTANEDE YÜRÜDÜ

Mersin'de zabıta ekiplerine belden aşağısının tutmadığını söyleyen dilenci, götürüldüğü hastanenin kapısında yürüdü. Üzerinden 103 TL çıkan dilenci, her gün Adana'nın Kozan ilçesinden Mersin'e gelerek dilendiğini söyledi.

Merkez ilçe Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce gerçekleştirilen operasyonda semt pazarında dilenirken yakalanan A.A. (21), engelinin yüzde 80 oranında olduğunu ve ayağa kalkamayacak durumda olduğunu ileri sürerek, zabıta ekiplerinden kaçmaya çalıştı. A.A.'ya inanmayan ekipler, sağlık kontrolü için kendisini Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Belden aşağısının felç olduğunu ileri süren A.A., hastane girişinde birden ayağının üzerinde doğrularak, zabıtaların şaşkın bakışları altında

yürümeye başladı. A.A., zabıta amirinin "Peki neden semt pazarında yakalandığında bize engelli olduğunu söyledin?" şeklindeki sorusuna ise, "Pazar esnafı ve çevrede toplanan vatandaşların beni dövmesinden korktuğum için yalan söylemek zorunda kaldım" yanıtını verdi. Hastanede yapılan kontrolün ardından Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne getirilen A.A.'nın üzerinde yapılan aramada ise 103 TL bulundu.

Geçim kaynağının dilenmek olduğunu söyleyen A.A., her gün annesiyle birlikte Adana'nın Kozan ilçesinden Mersin'e geldiğini ve kentte dilencilik yaparak para kazanmaya çalıştığını belirtti. İyi bir iş bulması halinde dilenciliği bırakabileceğini kaydeden A.A., bu konuda da yetkililerin kendisine destek vermesini istedi. Hakkında Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesine göre tutanak tutularak para cezası verilen A.A., üzerinden kimlik çıkmaması nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

İnsanların duygularını sömürerek, haksız kazanç elde edenlere asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürü Ergün Kayhan, "Eğer vatandaşlarımız yardıma muhtaç ve düşkünlere yardım etmek istiyorsa, gerçekten ihtiyaç sahibi insanları tespit edip, buna göre yardım ellerini uzatmalılar" dedi.

FELÇLİ DİLENCİ HASTANEDE YÜRÜDÜ
FELÇLİ DİLENCİ HASTANEDE YÜRÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 16:14:05
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 19:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?