2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Felek nineye şefkat eli

Mersin'de kimsesi olmadığı için bir süredir parkta oğlu ile yaşam mücadelesi veren 65 yaşındaki felçli kadına devletin şefkatli eli uzandı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından bir parkta bulunan Felek Keçeli, bakım merkezine yerleştirildi.

18 yıl önce eşini, 2 yıl önce de kendisine bakan oğlunu kaybeden Felek Keçeli (65), diğer oğlu Abdurrahman Keçeli'nin de rahatsızlığı nedeniyle çalışamaz durumda olması ve kendilerine bakacak kimsenin bulunmaması üzerine bir süre önce Van'dan Mersin'e gelerek bir akrabalarının yanına yerleşti. Ancak bir müddet sonra akrabalarının kendilerine bakamayacağını söylemesiyle ortada kalan ana-oğul, çaresiz Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki 65. Yıl Parkı'na yerleşti.

Burada vatandaşların yardımıyla hayatta kalmaya çalışan ana-oğul, Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi (ÇOGEM) ekiplerinin sokak çalışması sırasında biçare halde bulundu. Ana-oğulun dramına şahit olan Mersin Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen ile ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı, yaşlı kadını bulunduğu yerden aldırarak Kocahasanlı beldesindeki Kardelenler Yatılı ve Gündüzlü Özürlü Bakım Merkezi'ne yerleştirdi.

Van'dan 2 ay önce Mersin'e geldiklerini söyleyen Felek Keçeli, 18 yıl önce eşini kaybettiğini belirterek, "Oğlumu da 2 yıl önce kaybedince, çaresiz Mersin'e bir akrabamızın yanına geldik. Ancak onlar da bir süre sonra bize bakamayacaklarını söyleyince parkta yaşamaya başladık" dedi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen, muhtaç bir insana sahip çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, yaşlı kadının koruma altına alındığını kaydetti. Gülşen, annesinden ayrılmak istemeyen oğlu Abdurrahman Keçeli'ye de kimsesizler yurdundan iş verildiğini ifade etti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 16:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?