5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Festival Fazıl Say ile başlayacak

Mersin'de bu yıl 8.'si gerçekleştirilecek olan 'Uluslararası Müzik Festivali'nin açılışı dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın, vereceği konserle başlayacak. 21 Mayıs-2 Haziran 2009 tarihleri arasında yapılacak olan festivalle birlikte aynı zamanda da dünya yıldızları da ağırlanacak.


Festival Yürütme Kurulu Başkanı Faik Burakgazi, festivalin aynı zamanda da Mersin açısından önemli bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, "Festival kapsamında bu yıl, birbirinden ünlü dünya yıldızları Mersin'e gelecek. İzleyicilerimize ülkemizin sevilen sanatçısı Fazıl Say'ın yanı sıra Al Di Meola, Swingle Singers, Europa Galante gibi dünyanın önemli sanatçı ve topluluklarının konserlerini, 'Carmina Burana', 'SYNC Bale Gösterimi' gibi etkinlikleri de Mersin'de izleme fırsatı sunacağız" dedi.
Öte yandan dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın, Mersin'in Silifke ilçesinde yer alan tarihi Kızkalesi'nde vereceği konserle başlayacak olan 'Mersin 8. Uluslararası Müzik Festivali'nin, Fabio Biondi ile Europa Galante'nin Tarsus ilçesinde yer alan Saint Paul Müzesi'nde vereceği konserle sona ereceğinin altı çizildi. Gerek Mersin'in, gerekse de Türkiye'nin tanıtımında önemli bir misyon üstleneceğine dikkat çekilen festivalde bir ilke de imza atılacak. Mersin Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde ilk defa
festival programıyla birlikte oda müziği konseri verilecek. Ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu ile Devlet Halk Dansları Topluluğu da festivali kapsamında çeşitli gösterilerde bulunacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 17:39:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?