4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Festival komitesi belediyede

FESTİVAL KOMİTESİNDEN BAŞKAN TUNA'YA ZİYARET

Uluslararası Mersin Müzik Festivali Yürütme Komitesi üyeleri, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'yı ziyaret etti.

Bu yıl 9.'su düzenlenecek olan festival programını paylaşmak amacıyla gerçekleştirilen ziyarette konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı ve Uluslararası Mersin Müzik Festivali Yürütme Komitesi Başkanı Faik Burakgazi, festivalin başlangıcından bugüne dek düzenlenen tüm etkinliklere katkıları nedeniyle Başkan Tuna'ya teşekkür etti. Mersin'in Uluslararası alanda tanıtılması, kültürel ve sanatsal değerlerinin dünya platformuna aktarılması amacıyla düzenlenen Uluslararası Mersin Müzik Festivali'nin, bu yıl 9.'sunu gerçekleştirmeye hazırlandıklarını dile getiren Burakgazi, Mersin'i marka kent yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Avrupa Festivaller Birliği'ne üye olan Uluslararası Mersin Müzik Festivali'ne, belediye olarak imkanları ölçüsünde destek olmaya çalıştıklarını dile getiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, “Toroslar Belediyesi olarak bu yıl 9.'su düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne, maddi ve manevi desteğimizi sunacağız. Kentimizin kültür ve sanat şehri olması ve uluslararası düzeyde tanıtılması noktasında çok önemli bir etkinlik” dedi.

Festivalin, Mersin'in tanıtımına önemli katkılar sunduğuna da dikkat çeken Tuna, Mersin'in tanıtımı için yapılan her türlü etkinliğe destek olacaklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü; “21 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival ile Mersin'imiz sanat atmosferi içerisine girecek. Özellikle, Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği Sanatçıları'ndan oluşan 13 kişilik grubun, Toroslar 3 Ocak Spor Kompleksi'nde bir etkinlik düzenleyecek olması bizi oldukça memnun etmiştir. Bu bizim için çok anlamlı ve önemli. İnşallah ilimize katkısı olacak bu etkinlik güzel bir şekilde neticelenir ve Mersin layık olduğu yerde anılır."

9. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin gala konseriyle başlayacak. Grup Turkuaz, Trio Libero ve Trombon Topluluğu, Güher-Süher Pekinel Kardeşler, Satoko Tanaka, Satoko Inoue, Çigan Topluluğu, Bilkent Senfoni Orkestrası ve Denyce Graves, Ilya Gringolts, Jazzing Flamenco, Ahn Trio gruplarının da katılacağı festivalde Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği Topluluğu'da yer alacak.

FESTİVAL KOMİTESİNDEN BAŞKAN TUNA'YA ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 16:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?