9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Festival pazar günü gerçekleştirilecek

Mersin'in Erdemli ilçesinde bu yıl 3.'sü düzenlenecek Yayla Köyleri Yaş Sebze ve Meyve Festivali'nin 19 Ağustos Pazar günü gerçekleştirileceği bildirildi.

Erdemli Ziraat Odası ile Harfilli Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından geleneksel hale getirilen festivalde, çiftçilerin 3. kez bir araya geleceğini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, "1 yıl boyunca üretim yapan ve ekmeğini bu yolla kazanan çiftçimizi 1 gün de olsa mutlu etmek ve eğlendirmek için böyle bir etkinlik başlatılmıştı. Biz de bu etkinlikleri imkanlarımız ölçüsünde gerçekleştirmeye devam ediyoruz" dedi.

Festival etkinlikleri hakkında bilgi veren Dölek, "Festivalimiz halk oyunları ekibimizin folklor gösterisiyle başlayacak. Çiftçilerimiz arasında en iyi ürün yarışması ve aynı zamanda domates güzeli seçilecek. Ödül töreninin ardında da sevilen fantezi müzik sanatçısı Latif Doğan sahne alarak, çiftçilerimiz için en sevilen parçalarını seslendirecek" diye konuştu.

Harfilli Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Doğaner de, festival hazırlıklarının tamamlandığını ve programa bütün çiftçileri davet ettiklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2007 Perşembe 15:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman uslu IP: 85.106.176.xxx Tarih : 18.08.2007 09:37:05
çok çok isabetli ve çok güzel bir festival pogramı. programı hazırlayan ve hiç bir emegini esirgemeyen dernek başkanı ahmet doganere ve zirrat odası başkanına şahsım adına teşekkür ederim eglenceli ve neşeli bir pazar geçeçek bu güzel günlerin devamı dilegi ile selamlarımı sunarım osman uslu