3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Festivalde Nevşah Fidan söyleşisi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 'Uluslararası Mersin Festivali' devam ediyor.

Festival etkinlikleri kapsamında Transformal Nefes Eğitmeni Nevşah Fidan, 'Nefesini Değiştir Hayatın Değişir' konu başlığı altında bir söyleşi gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın da katıldığı etkinlikte insan hayatında nefes alıp-vermenin önemine dikkat çeken Fidan, nefesin de doğru kullanılması gerektiğini vurguladı.

Dünyada nefes eğitmeni ile yoga hocalarının sayısının oldukça az olduğuna işaret eden Nevşah Fidan, bu konuya gereken önemin de verilmediğinin altını çizdi. Fidan, insanın günlük yaşamında farkında olmadığı birçok fiziksel hareketin nefesle doğrudan ilgili olduğunu ifade ederek, "Örneğin yalan söyleyen bir insan konuşurken sık nefes alıp-verme ihtiyacı duyar ve duraksar. Nefesini kontrol etmekte zorlanır" dedi.

Nefes alma ve yoğa eğitmenlerinin, tıpla birlikte emniyet alanında yürütülen önemli çalışmalara da katkıda bulunduğunu hatırlatan Fidan, bu alanda da Türkiye'de oldukça başarılı nefes koçlarının yetiştiğini de sözlerine ekledi.

Seminerin son bölümünde sahneye çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Macit Özcan, festivale katkı ve katılımlarından dolayı Nevşah Fidan'a üzerinde belediyenin ambleminin yer aldığı bir teşekkür plaketi takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 14:42:13
Güncelleme :10 Ekim 2008 Cuma 18:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?