30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Festivale 70 bin TL destek

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisi, bu ay içerisinde yapılacak Narenciye Festivali’ne 70 bin lira destek vermeyi kararlaştırdı.

Akdeniz Belediye Meclisi Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk’ün başkanlığında toplandı. Toplantıda, İmar Komisyonu üyeliklerinden istifa eden Hasan Arık ve Selim Ekici’nin yerine BDP’li Meclis üyeleri arasından Ömer Nas ve Faik Eroğlu oybirliğiyle seçildi.

Belediye Meclisi, bu ay içerisinde yapılacak Narenciye Festivali’ni de gündemine aldı. Narenciyenin önemini, faydalarını ulusal ve uluslararası düzeyde anlatabilmek, marka değerini yükseltmek, bölgeye dikkat çekmek amacıyla 19-20 Kasım 2011 tarihleri arasında ‘Narenciye Hayattır’ sloganıyla düzenlenecek olan ‘Mersin Narenciye Festivali’ne maddi destek sağlanmasına ilişkin teklif, meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi. Alınan karar doğrultusunda Akdeniz Belediyesi, Narenciye Festivali’ne 70 bin liralık maddi kaynak aktaracak.

Toplantıda gündeme önergeyle alınan, belediye bünyesinde sözleşmeli personel için hazırlanan ve kadro unvanı için tespit edilen aylık net ücret karşılığında 2 sözleşmeli personel istihdamına ilişkin teklif de oybirliğiyle kabul edildi.
Toplanın sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fazıl Türk, Van depremi için başlattıkları yardım kampanyasında büyük bir özveriyle çalışan vatandaşlara, belediye meclis üyeleri ve çalışanlara teşekkür etti.

Türk, “Belediyemizin çağırısıyla harekete geçen yurttaşlarımız ve hayırsever işadamlarının emeği ve katkısıyla ilk gün 2 TIR su ve 1 kamyon dolusu katalitik soba Van ve Erciş halkımıza gönderildi. Ardından da yine yaklaşık 10 TIR ve kamyonla binlerce battaniye, halı, kıyafet ve tonlarca gıda maddesini deprem mağduru Van halkımıza ulaştırdık” dedi.

Türk, gönderilen temel ihtiyaç malzemelerinin tasnifi noktasında da Akdeniz Belediyesi’nin takdir topladığını kaydederek, “Gerçekten iyi bir sınav verdiğimize inanıyorum” diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2011 Salı 17:43:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?