3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Festivale 'terör gölgesi' düştü!

Uluslararası Mersin Festivali kapsamındaki eğlence programları, terör saldırıları nedeniyle ertelendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 7-19 Ekim 2008 tarihleri arasında düzenleneceği açıklanan Uluslararası Mersin Festivali kapsamındaki eğlence programları, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Jandarma Karakolu'na yönelik hain saldırıda şehit düşen askerlere saygı amacıyla ileri bir tarihe ertelendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özan, alınan kararı Mersinliler'in anlayışla karşılayacağına inandığını ifade ederek, "Bu kararımız vatan uğruna gözlerini kırpmadan can veren şehitlerimizin anısına alınmıştır. Böylesine acı dolu olduğumuz günlerde bu etkinlikleri düzenleyip eğlenmemiz mümkün değildi. Festival kapsamı içerisinde ilerleyen günlerde bu etkinlikler gerçekleştirilecek" dedi.

Alınan karar çerçevesinde festivalin yarın yapılacak açılış töreni de iptal edilirken, festivale herhangi bir yürüyüş ya da kutlama yapılmadan başlanacağı kaydedildi. Festival bünyesinde organize edilen spor müsabakaları, konferans ve seminerlerin günü ve saatlerinde değişiklik yapılmazken, eğlence içerikli programların 12 Ekim 2008 tarihinde Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan Funda Arar konseri ile başlayacağı açıklandı. Öte yandan Ebru Gündeş konserinin 20 Ekim Pazartesi günü, Edip Akbayram konserinin de 21 Ekim Salı gününe alındığı ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 18:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?