4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Fidan Üreticileri Birliği

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde fidan üreticileri, Narenciye Fidanı Üreticileri Birliği'nin kurulması için çalışmalara başlandığını bildirdi. 

Erdemli İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun başkanlığında bir araya gelen fidan üreticileri, yaptıkları toplantı sonunda 10 kişilik kurucular kurulu oluşturarak, ilk toplantılarını Ramazan Bayramı öncesi Ziraat Odası'nda gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti. İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük narenciye üreticisinin Erdemli'de olmasına rağmen birlikte hareket edilmemesinden kaynaklı olarak pazarlamada sıkıntı yaşandığını söyledi. Kaliteli narenciye ürünü yetiştirerek marka olma yolunda ilerlendiğini ifade eden Tun, narenciyede olduğu gibi fidan üretiminde de marka olunması gerektiğini, bunun içinde birliğin kurulmasının şart olduğunu kaydetti. Tun, "Erdemli'de 90 adet fidan üreticisi var. Yıllık fidan üretimi kapasitesi değişik türlerde 3 milyon 448 bin 631 adet. Bunun 726 bin 886 adedi sadece narenciye fidanı. Birliğin kurulmasıyla birlikte sertifikalı fidan üretimi de hayata geçecek" dedi.
Erdemli Ziraat Odası Başkanı Himmet Ali Önder de yaptığı konuşmada, üretici birliklerinin çiftçilere getireceği faydaları ve işleyişi hakkında bilgi verdi. Önder, Ziraat Odası ile birliklerin ortak hareket ederek güç oluşturulacağını, amaçlarının Erdemli tarımına en iyi hizmet sunmak olduğunu söyledi. 

Toplantı sonunda Narenciye Firan Üreticileri Birliği'nin kurulması için 10 kişilik kurucular kurulu oluşturuldu. Kurucular kurulu ise şu isimlerden oluştu: 

"İsmail Ocak, Ömer Bulut, Abdullah Güllü, Nebi Bolat, Mehmet Gül, Kemal Aydın, Tacettin Çimen, Duran Koçak, Sultan Uygun ve Eyüp Gündüz."
iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 22:40:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?