5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Fidanlar toprakla buluştu

İlköğretim müfettişleri, 'Denetim Haftası' kutlama etkinlikleri kapsamında temiz ve yaşanılabilir bir çevre için fidan dikimi gerçekleştirdi.

Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası (TEM-SEN) ile TEMA Vakfı Mersin İl Temsilcilikleri tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen; 'Fidan Dikim Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu. 'Denetim Haftası' kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliğe; TEM-SEN Mersin İl Temsilcisi Halit Şahin, Mersin İlköğretim Müfettişleri Başkanı Ömer Öztürk, TEMA Vakfı Mersin İl Temsilcisi Şükrü Altınova ve çok sayıda ilköğretim müfettişi katıldı.

Burada konuşan Halit Şahin, eğitimin; bir toplumun kalkınmasında en önemli unsurlardan biri olduğuna dikkat çekerek, iyi eğitim almış bir toplum oluşturulması noktasında temiz bir çevreye ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Şahin, daha temiz bir çevreyle de yeşili bozulmamış bir dünya yakalanabileceğini ve bu noktada da temiz ve yaşanılabilir bir çevre için fidan dikimi gerçekleştirdiklerini anlattı.

Her yıl Türkiye'de orman yangını ve erozyon nedeniyle binlerce hektar toprağın yok olduğuna işaret eden Şahin, "Bu kayıplar hem maddi hem de manevi olarak toplumsal kaybı beraberinde getirir. Biz eğitimciler olarak, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesini yakalamak için hem yeşili yok olmamış bir dünya, hem de çağın gereklerine uygun insan yetiştirmek zorundayız" dedi.

TEMA Vakfı Mersin İl Temsilcisi Şükrü Altınova da 'Denetim Haftası' kutlama etkinlikleri kapsamında oldukça anlamlı bir etkinliğin altına imza atıldığını ve bu durumun da kendilerini gelecek açısından da umutlandırdığını söyledi. Şükrü Altınova, denetim mekanizmasının önemine dikkat çekerek, mevcut sistemde yaşanan sorunların olmasına karşın bunun çözümsüz olmadığını bu noktada da denetimde birlik sağlanarak; objektif, ekonomik, verimli ve etkin bir sistemin de devreye sokulması gerektiğini anlattı.
Konuşmaların ardından 'Fidan Dikim Şenliği'ne geçildi. İlköğretim müfettişleri kendilerine dağıtılan fidanları toprakla buluştururken, etkinlikler düzenlenen piknik ve eğlence programı ile devam etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 11:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?