30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Fidanlar toprakla buluştu

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından, 2011 yılının; 'Uluslararası Orman Yılı' ilan edilmesi nedeniyle Mersin'in merkez ilçesi Toroslar'a bağlı Kerimler Köyü civarında valiliğe tahsis edilen alanda fidan dikimi gerçekleştirildi.

Buradaki fidan dikim törenine; Vali Hasan Güzeloğlu, Vali Yardımcıları Suphi Olcay, Turgut Serimer, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bedri Dursun, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara ve çok sayıda davetli katıldı. Mersin'i; 'cennetten bir köşe' olarak yorumlayan Vali Güzeloğlu, burada yapmış olduğu konuşmasında; yaşama anlam ve değer katan ormanların, ormanların ayrı bir değeri olduğunu vurguladı. Ormanların hem Türkiye, hem de Mersin için en önemli varlıklar olarak öne çıktığını kaydeden Güzeloğlu, bu noktada da ormanların korunması, değerinin bilinmesinin yanında gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için çocuklara orman sevgisinin mutlaka aşılanması gerektiğini kaydetti.

Güzeloğlu, “Ormanı sevmek; onu uzaktan sevmek değil aksine ormanın değerini bilmek, bunu anlamak ve ülke ormanlarını çoğaltmakla olacaktır. Mersin Orman Bölge Müdürlüğümüz, 'Ulusal Ağaçlandırma Seferberliği' kapsamında ülke genelinde oldukça önemli başarılara imza attı. Bu kapsamda da Mersin, en fazla ağaçlandırma yapılan il oldu. Bu başarı sadece Orman Bölge Müdürlüğü'nün değil, aynı zamanda da Mersin ve Toroslar'ın çalışkan insanının her düzeydeki katkısıyla sağlanmıştır” dedi.

2011 yılının; 'Uluslararası Orman Yılı' olarak ilan edildiğini hatırlatan Güzeloğlu, buna bağlı olarak Mersin'de hedeflerin büyütülmesi, uzun vadede ulaşılması planlanan hedeflere de 2011 yılı içerisinde ulaşılmasının amaçlandığını söyledi. Bunun sadece bir kurum ve kuruluşun değil, herkesin ortak heyecanı, gayreti ve çabasıyla ulaşılabilecek bir hedef olduğunu ifade eden Hasan Güzeloğlu, 2010 yılında ortaya konulan katkı ve çabanın, 2011 yılında da aynı heyecanla hedefe kilitlenmesi ve her düzeyde katkı ve çabanın da sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Güzeloğlu, “Her kurumun kendi adını taşıyan orman varlıklarına sahip olması gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu zenginlikler çoğaldıkça, anlamı artacağı gibi kentimize ve ülkemize değer katacaktır” diye konuştu. Son 7 yıllık zaman dilimlinde yapılan çalışmalara bağlı olarak 105 bin 834 hektarlık bir sahada ağaçlandırma çalışması yapıldığı bilgisini veren Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara da, bunun yanında 140 milyar tohum ekimi, 67 milyon da fidan dikimi yapılarak, Mersin'deki verimli orman sahalarının yüzde 56'ya çıkartıldığı bilgisini verdi. Konuşmaların ardından Vali Hasan Güzeloğlu, 2010 yılında 'Ulusal Ağaçlandırma Seferberliği'ne katkıda bulunanlara plaket takdim edilirken, 'Mersin Valiliği Hatıra Ormanı'na fidan dikimi yapıldı.

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU
FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2011 Cuma 17:49:04
Güncelleme :4 Mart 2011 Cuma 18:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?