4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Fidanlar toprakla buluştu

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar'da, 'Orman Haftası' kutlama etkinlikleri kapsamında 33 bin metrekarelik bir alanda toplam 500 adet fidanın toprakla buluşturulduğu bildirildi.

Çağdaşkent Lisesi ile Sosyal Bilimler Lisesi tarafından ortaklaşa organize edilen fidan dikim törenine; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Halkkent Mahalle Muhtarı Evliya Yüksel'in yanı sıra kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle çok sayıda öğrenci katıldı. Burada konuşan Hamit Tuna, Toroslar'ı 'yeşil ilçe' konumuna dönüştürmek için çaba sarf ettiklerini belirterek, bu noktada da başlatılan çalışmalar kapsamında son 6 yıllık zaman diliminde yeşil alan miktarını 56 bin metrekareden 400 bin metrekareye ulaştırdıklarını anlattı.

Bugün fidanların toprakla buluştuğu alanı; önümüzdeki dönemde hem insanların gündelik hayatın stresini üzerinden atabilecekleri, hem de ekolojik dengenin kendini sürdürebilmesi için gereken ortamın sağlanması adına park haline dönüştüreceklerini anlatan Tuna, bu tür hizmetleri her mahallede eşit şekilde uygulamak istediklerini ancak imar çalışmaları nedeniyle bazı mahallelerde bunu hayata geçiremediklerini ifade etti. Tuna, "İmar konusunda ilk düğme yanlış iliklendiği için insanların evini yıkıp yeşil alan oluşturma şansımız çok az. İmara uygun yapılan bölgelerimizde bu tür hizmetleri kolaylıkla sunabiliyoruz. Amacımız; Toroslar'ı adına yakışır bir şekilde yeşil ile anılan bir bölge yapmak" dedi.

Konuşmaların ardından Tüm Muhtarlar Derneği Mersin Şubesi adına Çukurova Mahalle Muhtarı Muzaffer Filiz, katkı ve desteklerden dolayı Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya, Halkkent Mahalle Muhtarı Evliya Yüksel de Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü İbrahim Erdinç'e bir teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra Hamit Tuna, beraberindeki diğer protokol üyeleriyle öğrencilerle birlikte meşe palamudu ve fıstık çamından oluşan toplam 500 fidanın dikimini gerçekleştirdi.

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 10:43:04
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 10:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?