5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Filistinliler için gıyabi namaz

Mersin'de, bazı camilerde İsrail saldırısında ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılar, Mersin'de çeşitli eylemlerle protesto edildi. Mahmudiye Mahallesi Zeytinlibahçe Caddesi üzerinde bulunan Hulisi Efendi Camii'nde ise, saldırılarda ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cuma namazından çıkan kalabalık, cami avlusundaki cenaze namazının ardından, hep birlikte Filistin için dua etti. Bu arada, Mersin Müftülüğü koordinesinde Diyanet Vakfı aracılığı ile Filistin'e gönderilmek üzere düzenlenen yardım kampanyası kapsamında, cami önünde para toplandı. Namazdan çıkan cemaatin kampanyaya ilgisi bir hayli fazla oldu.

Öte yandan, gıyabi cenaze namazının ardından toplanan Memur-Sen üyeleri, sendika binası önünde yaptıkları eylemde, İsrail saldırılarını kınadı. Çeşitli sloganların atıldığı eylemde konuşan Memur-Sen Mersin İl Başkanı Arif Özbek, İsrail'in Ortadoğu coğrafyasında sürdürdüğü işgalci anlayışı vahşet olarak değerlendirdi.

Özbek, sendika olarak Gazze için yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, tüm Mersinlilerin kampanyaya katılmasını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 15:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?