5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Filistinliler için mumlu eylem

Mersin'de, yağışlı ve soğuk havaya rağmen akşam saatlerinde eylem yapan bir grup genç, Gazze'de hayatını kaybedenler anısına mum yakıp İsrail'i protesto etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan ve kendilerine 'Yurtsever Cephe' adını veren bir grup genç, 'Filistin için insanlık dersi veriyoruz' yazılı
dövizler taşıyıp, 'Filistin halkı yalnız değildir', 'Kahrolsun İsrail' şeklinde sloganlar attı. Yanlarında getirdikleri mumları yakan eylemciler, burada kuşatma altındaki Filistin halkı adına şarkılar söyleyip şiirler okudu.

Grup adına konuşan TKP Mersin İl Yöneticisi Uğur Özel, Filistin halkı için insanlık nöbeti tutmak için toplandıklarını belirterek, "İnsanlık nöbeti diyoruz çünkü her şeyden önce insanlık ayaklar altında. Gazze'de dünyanın gözü önünde devam eden katliamda 108'i çocuk 511 Filistinli öldürüldü. Yapılan şey, tam anlamıyla bir katliamdır. İnsanlık suçudur. İsrail, saldırılarını hemen durdurmalıdır" dedi.
İsrail'e karşı harekete geçilmesi gerektiğini ve bunun bir insanlık görevi olduğunu söyleyen Özel, Mersinlileri de Filistin halkıyla dayanışmaya davet etti.
Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 09:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?