3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Finlandiya'ya giden öğrenciler döndü

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen 'Leonardo da Vinci' Mesleki Eğitim Programı çerçevesinde Mersin'in alt birim Toroslar Belediyesi'nce hazırlanan 'Tekstil Tasarımları Yaratıcılık Gücünü Araştırma, Geliştirme ve Yaygınlaştırma' isimli proje kapsamında Finlandiya'nın Nort Karelya Üniversitesi'ne giden öğrenciler, eğitimlerini tamamlayarak Mersin'e döndü.

Öğrencileri Ar-Ge Proje Ofisi'nde kabul eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, projeyi hazırlamalarındaki amacın, Türkiye'de tekstil tasarımı eğitimini yeterlilik, teorik uygulamalar ve girişimcilik bakımından güçlendirmek, desteklemek ve yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

Burada eğitim gören öğrencilerin TORTEK kapsamında açılan kurslarda eğitmen olarak çalışarak tekstil tasarımı ile ilgili yeni gelişmeleri kursiyerlere aktaracaklarını kaydeden Tuna, "Toroslar Belediyesi olarak AB fonundan almış olduğumuz 5 tane projemiz vardı. Proje kapsamında Mersin Üniversitesi'nden 2 öğrencimizi Finlandiya'nın Nort Karelya Üniversitesi'ne tekstil ve tekstilin türevi olan konularda eğitim almaları amacıyla gönderdik. 3 aylık bir eğitimden geçen öğrencilerimiz tekstilin son gelişmiş konularında eğitim almak suretiyle donanımlarını güçlendirdiler. Bilgi birikimlerini de Halk Eğitim Merkezi ile açmış olduğumuz Toroslar Belediyesi Teknik Eğitim Kursları'nda yansıtacak ve tekstilin geldiği son noktadaki tüm gelişmeleri kursiyerlerimize öğretmiş olacaklar" dedi.

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü mezunu Devrim Yalçın ve Mine Besen ise 3 ay süren eğitimde tekstil tasarımının yanı sıra moda tasarımı ve moda tasarımlarını geliştirme ile endüstriyel tasarıma dayalı eğitim aldıklarını söylediler. Öğrenciler, "Amacımız tekstil tasarımını geliştirmek ve yaygınlaştırmak. Bu amacımıza da yapacağımız çalışmalarla ulaşacağımıza inanıyoruz" dediler.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 16:30:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?