4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Fırını kapatılınca trafoya çıktı

FIRINI KAPATILAN ŞAHIS ELEKTRİK TRAFOSUNA ÇIKTI

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Gökbelen köyünde işlettiği ekmek fırını İlçe Özel İdare Müdürlüğü'nce kapatılan şahıs, elektrik trafosuna çıktı.

Silifke Özel İdare Müdürlüğü'nce 25 Nisan 2010 tarihinde işletme alanının 100 metrekareden küçük olması nedeniyle fırınlarının kapatıldığını iddia eden Refik Göbekçi (40), köy merkezinde 4 adet fırını bulunduğunu, kapatılan iki fırının kendisine ait olduğunu, diğer iki fırının ise 100 metrekareden küçük olduğu halde kapatılmadığını ifade etti. 28 yıllık ekmek fırın ustası olan Refik Göbekçi, eşi Songül (38), çocukları Hanifi (22), Hasret (20), Hatice (10) ve Deniz (8) ile birlikte yaşadığını, tüm iş

yerlerinin ve evinin kira olduğunu, maddi durumunun kötüleşmesinden dolayı elektrik trafosuna çıktığını söyledi. Tek gelir kapıları ve ekmek tekneleri olan fırınını açtırmak için elektrik trafosuna çıktığını belirten Göbekçi, "Burada ayırımcılık yapılıyor. Bizim fırınımız gibi tüm fırınlar da 100 metrekarenin altında. Durum civar köylerde de aynı. Hiçbir işletme 100 metrekarenin üstünde değil. Ama nedense sadece benim ekmek teknem kapatılıyor. Tüm evraklarım tam olduğu halde fırınımızı açmaya izin verilmiyor" dedi.

Songül Göbekçi ve çocukları da çok zor durumda olduklarını ifade ederek, "Biz Nisan ayından bu yana komşularımızın yardımları ile ayakta duruyoruz. Kiralarımızı iki aydır ödeyemiyoruz. Babamızın bu durumdan dolayı psikolojisi bozuldu. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz" diye konuştular.

Çevredeki vatandaşların, itfaiye ekiplerinin ve jandarmanın tüm ısrarlarına rağmen çıktığı elektrik trafosundan 6 saat boyunca inmeyen Refik Göbekçi, Özel İdare Müdürlüğü yetkililerinin gelmesinin ardından Tedaş'a ait iş makinesi tarafından çıktığı trafodan aşağı indirildi. Güneş altında 6 saat beklemekten dolayı tansiyonu yükselen Göbekçi'ye olay yerinde hazır bulunan 112 Acil Servis doktoru müdahale etti. Sağlık kontrolü sonrası ekmek fırın ustası Refik Göbekçi, Silifke Kaymakamlığı'nca görevlendirilen inceleme heyetine yaşadığı durumu anlattı.

Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı ise iddiaların asılsız olduğunu, mevcut çalışan fırının 116 metrekare olduğunu, iddialarda yer alan diğer işletmelerin de iş yeri açma yönetmeliğine uygun olup olmadığının denetleneceğini, uygun olmayanların kapatılacağını belirtti. Arıcı, "İş yeri açma ve çalışma ruhsatı yönetmeliğinin ilgili maddesi gereğince Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde en az 250 metrekare, Büyükşehir Belediyesi olmayan illerde en az 200 metrekare, köy, belde ve ilçe sınırları içinde ise en az

100 metrekare olması zorunlu yerler 3. sınıf gayri sıhhi müessese olarak tanımlandığından idaremiz alanı içerisinde yer alan iş yerlerinin kullanım alanının yönetmelikte belirlenen en az 100 metrekare olması şartına uygun olmadığı tespit edildi. Eksikliklerinin giderilmesiyle ruhsat taleplerinin değerlendirileceği bildirildi" dedi.

FIRINI KAPATILAN ŞAHIS ELEKTRİK TRAFOSUNA ÇIKTI
FIRINI KAPATILAN ŞAHIS ELEKTRİK TRAFOSUNA ÇIKTI
FIRINI KAPATILAN ŞAHIS ELEKTRİK TRAFOSUNA ÇIKTI
FIRINI KAPATILAN ŞAHIS ELEKTRİK TRAFOSUNA ÇIKTI
FIRINI KAPATILAN ŞAHIS ELEKTRİK TRAFOSUNA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 11:11:02
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 13:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?