3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Fırınlara gece baskını

Mersin'in Silifke ilçesinde, Belediye ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından ekmek fırınlarına gece baskını düzenlendi.

İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, Ziraat Mühendisi Levent Yalçın, Veteriner Hekim Zeynel Saraç, Silifke Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Taşer, Zabıta Memurları Emin Uçar ve Kadir Şen, ilçe merkezinde faaliyet gösteren ekmek fırınlarına yönelik düzenledikleri gece baskınında; temizlik, gramaj, çalışanların kişisel temizlikleri ve etiket kontrolü yapıldı.

Belediye ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa yürütülen operasyonda kurallara uymayan fırın işletmecilerine eksiklerini gidermeleri için 2 gün süre verildi. Eksik gramaj, etiket, ve temizlik konularında daha da titiz davranan ekipler, bu konuda hiç kimseye taviz verilmeyeceğini ve aksine hareket edenler hakkında yasal işlem yapacaklarını belirttiler.

Kurallara uymayan fırıncılara sert uyarılarda bulunan İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, "İlçemizde yaklaşık 50 binin üzerinde ekmek tüketiliyor. Tüketilen bu ekmeklerin halk sağlığına uygun şartlarda üretilmesi için bizler de belediyemizle birlikte denetimlerde bulunuyoruz. Halk sağlığını bozacak şekilde faaliyet gösteren fırınlarımızı uyardık ve 2 gün süre verdik. Uyarılara aldırmayan fırıncılara cezai işlem uygulayacağız. Gıda maddesi satan ve üreten iş yerlerine gece-gündüz operasyonlarımız devam edecektir" dedi.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel de, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ile birlikte ekmek üreten fırınlara yönelik bir denetim başlattıklarını belirterek, gıda maddesi üreten ve satan iş yerlerine denetimlerin aralıksız süreceğini açıkladı.

Öngel, "Belediye ve İlçe Tarım Müdürlüğü denetim ekipleri tarafından sık aralıklarla şehir merkezinde gıda maddesi satan ve üreten iş yerlerine yönelik denetimlerimize geçtiğimiz gece saat 01.00'da Sayağzı Mahallesi'nden başladık. Fırınlarda ekmeklerin gramajı, iş yerinin ve kullanılan malzemelerin temizliğinin yanı sıra kullanılan unların tazeliğine, çalışan personelin de kişisel temizliklerine ve kıyafetlerinin temiz olması konusunda denetimlerde bulunduk. Bundan sonra fırınlarımızın daha hijyenik, etiket ve gramaj konularında hassasiyet göstererek üretimlerine devam etmelerini bekliyoruz. Halkımızın sağlığı bizim için çok önemlidir, gıda maddesi satan ve üreten iş yerlerine yönelik denetimlerimiz aralıksız sürecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 14:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?