5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Fırtına yıktı, geçti!

ŞİDDETLİ FIRTINA MERSİN'DEKİ SERALARDA ZARARA YOL AÇTI

Mersin'de, önceki gün yaşanan şiddetli fırtına ve yağıştan dolayı Akdeniz ilçesindeki bazı tarım alanlarının ve seraların zarar gördüğü bildirildi.

Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, yaşanan olayın ardından Akdeniz İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan ile birlikte merkez Akdeniz ilçesinde bulunan Kazanlı Mahallesi ve çevresindeki tarım alanlarında incelemelerde bulundu. Gökçel, bölgede yaptığı tespitlerin ardından yaptığı açıklamada, şiddetli fırtınanın özellikle Kazanlı bölgesinde bulunan seralarda hasara yol açtığını belirlediklerini söyledi. Seralarda bulunan ve hasadı gerçekleştirilen salatalık, biber, domates, patlıcan gibi bitkisel

ürünlerde zayiat meydana geldiğini dile getiren Gökçel, "Önlem alınmaz ise bu tür doğal afetler ne ilk ne de son olur. Tüm bu sıkıntıların ortadan kalkması için yasal bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmaktadır" dedi.

5363 Sayılı Tarım Sigortaları Yasası gereği, 2090 Sayılı Tabi Afetler Yasası kapsamından çıkarılan don, dolu, yangın, heyelan, hortum ve fırtına gibi doğal afetlere karşı yapılabilecek yasal bir yardımın bulunmadığı ifade eden Gökçel, bu durumun, ülke genelinde tüm çiftçileri mağdur ettiğini savundu. Seraların, Tarım Sigortaları kapsamında güvence altına alınabilmesi için standartlara uygun hale getirilmesinde devlet desteğinin şart olduğunu belirten Gökçel, zarar gören çiftçilerin kullanmış oldukları

kredilerin ötelenebilmesi için de yetkililerden yardım beklediğini vurguladı.

İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan da, Tarım Sigortası'nın önemine değinerek üreticilerin, sigortadan yararlanabilmesi için bu tür doğal afetlere karşı seralarını standartlara uygun hale getirmeleri gerektiğini kaydetti.

ŞİDDETLİ FIRTINA MERSİN'DEKİ SERALARDA ZARARA YOL AÇTI
ŞİDDETLİ FIRTINA MERSİN'DEKİ SERALARDA ZARARA YOL AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 15:52:11
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 15:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?