4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Fıstıkçamı ormanına özel bakım

FISTIKÇAMI ORMANINA ÖZEL BAKIM

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nde plantasyonla (ormancı eli ile) tesis edilen fıstıkçamı ormanlarında kozalak verimini arttırmak amacıyla budama çalışması yapıldı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Mersin'de yaklaşık bin 200 hektar fıstıkçamı ormanı bulunduğunu belirterek, "Bu sahalara her yıl yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile 50 bin adet fıstıkçamı fidanı dikilerek 100 hektar saha eklenmektedir. Ekonomik değeri yüksek olduğundan uygun yetişme alanlarında fıstıkçamı ağaçlandırmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Yine bu kapsamda yöre insanlarımıza da ücretsiz fıstıkçamı fidanı dağıtılarak, fıstıkçamı yetiştiriciliğinin teşviki sağlanmaktadır" dedi.

Büyümenin durduğu, vejetasyon mevsiminin sona erdiği kış günlerinde fıstıkçamı ormanlarında bakım çalışmaları yaptıklarını hatırlatan Gözükara, "Bu çalışmalarının en önemli kısmını budamalar oluşturmaktadır. Budamalar iki safhada yapılmaktadır. Birinci safhada ağaçlarımız 2-2.5 metre boya ve 10 yaşına geldiğinde, ikincisinde ise 5-6 metre boya ve 14-15 yaşlarına geldiğinde gövde ve tepelerinden budama yaparak kozalak verimini arttırıyoruz. 2010 yılında 100 hektar fıstıkçamı ormanında budama yapacağız. Bu çalışmalarla alacağımız kozalak miktarını da arttırmış oluyoruz" diye konuştu.

FISTIKÇAMI ORMANINA ÖZEL BAKIM
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 15:05:02
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 15:15:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?