4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Forum Mersin'de 'kira' sorunu

FORUM MERSİN'DE 'KİRA' SORUNU

Mersin Alışveriş Merkezi Perakendecileri Derneği (MAPDER) Başkanı Murat Yüksekbaş, Forum Mersin Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde daha önce yapılan kira sözleşmelerinin, bugünün koşullarına uygun olmadığını ifade ederek, kira bedellerinin düşürülmesi talebineyse bekledikleri yanıtı alamadıklarını söyledi.

Yüksekbaş, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yapmış olduğu konuşmasında; kentte faaliyet gösteren perakende mağazalarının, büyük alışveriş merkezlerinin yönetimi, resmi kuruluşlar ve müşterilerle olan ilişkisini düzenlemek ve dayanışmayı sağlamak için kurulduğunu kaydetti. Forum Mersin Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin kurulduğu günden bu yana tutarsız bir işletme ve kira anlayışıyla hareket ettiğini öne süren Yüksekbaş, bu duruma karşı çıkıp gerekli girişimlerde bulunmalarına karşın, Multi TurkMall yöneticilerindense bekledikleri ilgiyi göremediklerini anlattı.

Söz konusu firmayla daha önce yapmış oldukları kira sözleşmelerinin, bugünün ekonomik koşullarına uygun olmadığını ifade eden Murat Yüksekbaş, "Söz konusu tarihte dünya ve Türkiye'de ekonomik kriz yoktu ve markalar büyüme hedefindeydi. Şimdi varlığımızı nasıl sürdüreceğimizi tartışıyoruz. Ekonomik krizle mücadelede herkesin aynı oranda fedakarlık yapması gerekir. Biz iştirakçiler olarak yeterince fedakarlık yaptık fakat alışveriş merkezinin yetkililerinden karşılık göremedik" dedi.

Konunun çözüme kavuşturabilmesi adına Forum Mersin yöneticileriyle bir araya gelerek, görüş alış-verişinde bulunduklarını dile getiren Yüksekbaş, kısmi de olsa belirli başlıklar altında bazı firmalara kira indirimine gidildiğini ancak bunun yeterli olmadığının altını çizerek, bu indirimlerdeyse çifte standart uygulandığını öne sürdü. Yüksekbaş, "Bu tutarsız davranışlar nedeniyle adeta karsız işletmeler haline döndük. Yenilenen ve değişen Multi TurkMall yöneticileriyle yeniden bir araya gelip, kendilerinden sorunun aşılması adına somut adımlar atmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

FORUM MERSİN'DE 'KİRA' SORUNU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 14:00:03
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 14:08:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?