4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Fotoğraf tutkunları hünerlerini sergiledi

FOTOĞRAF ÇEKMEYİ ÖĞRENDİLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

Mersin Fotoğraf Derneği (MFD) bünyesinde açılan; 'Temel Fotoğrafçılık Eğitimi'ne katılan ve farklı meslekleri icra eden toplam 34 fotoğraf tutkunu, 2 aylık çalışmalarını düzenledikleri karma sergiyle meraklısının beğenisine sundu.

Bir yandan fotoğrafı bir sanat olarak tanıtıp sevenleriyle paylaşmanın, diğer yandan da sosyal olgu yönüyle de fotoğraf kareleriyle birlikte toplumsal bir hizmet sunma çabası içinde olan MFD bünyesinde, fotoğraf eğitimine yönelik olarak açılan kurslar devam ediyor. Dernek çatısı altında 2 ay önce açılan; farklı yaş ve meslek gruplarından oluşan toplam 34 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilen fotoğraf eğitimiyse tamamlandı.

Kursiyerler, teoride aldıkları eğitimi pratikte sınama fırsatı bulurken, yapmış oldukları fotoğraf çalışmalarını da düzenledikleri karma sergiyle sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergi öncesinde kursu başarıyla tamamlayanlara da sertifikaları MFD Yönetim Kurulu Başkanı Şemi Ayatar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Sert, Dernek Üyesi Selami Türk ve Tahir Özgür tarafından takdim edildi. Kursa katılanlar tarafından, söz konusu serginin en iyi 3 fotoğrafı da yapılan oylama sonucu belirlendi. İlk 3'e giren fotoğrafların sahiplerine de çeşitli hediyeler takdim edildi.

Açılan kurslar ve dernek çalışmalarıyla ilgili olarak İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Şemi Ayatar, dernek olarak yılda en az 3 defa 'Temel Fotoğrafçılık Eğitimi' adı altında kurslar düzenleyerek, buna fotoğraf severlerin katılımını sağladıklarını anlattı. 2 aylık bir eğitim çalışmasını kapsayan kursların haftada 2 gün ve 2'şer saatten oluştuğu bilgisini de veren Ayatar, söz konusu kursla da fotoğrafı tüm yönleriyle tanıtmaya, bazı teknik bilgiler vermeye çalıştıklarını dile getirdi.

Fotoğraf eğitimi için 2 ayın kısa olmasına karşın, buradaki asıl amaçlarının insanlarda fotoğrafla ilgili bir kıvılcım yakılması olduğunu ifade eden Ayatar, "Kursa katılan arkadaşlarımız bundan sonra tamamen kendi çabalarıyla fotoğraf çekmeye devam edecek. Gezip gördükleri yerlerde yapacakları pratiklerle de kendilerini geliştirme fırsatı bulacak" dedi. Bugüne kadar fotoğrafla ilgili olarak 60 kurs açtıklarını ve bu kurslarla da fotoğraf dünyasına yeni isimler kazandırdıklarını kaydeden Ayatar, bu tür eğitim çalışmalarının önümüzdeki dönemde de devam edeceği bilgisini verdi.

Dernek bünyesinde eğitim alarak, daha sonra yaptığı çalışmalarla kendisini geliştiren gerek ulusal, gerekse de uluslararası çapta çeşitli ödüller alan üyelere sahip olduklarını dile getiren Şemi Ayatar, bugün Türkiye'nin ilk ve tek 'uluslararası yarışma' düzenleyen fotoğraf derneği olduklarının da altını çizdi. Başarı çıtalarının oldukça yüksek olmasının yanında dünyanın birçok ülkesinde tanındıklarını belirten Ayatar, dernek olarak her yeni üyeyle birlikte güçlendiklerini ve daha büyük bir aile haline geldiklerini de sözlerine ekledi.

FOTOĞRAF ÇEKMEYİ ÖĞRENDİLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
FOTOĞRAF ÇEKMEYİ ÖĞRENDİLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
FOTOĞRAF ÇEKMEYİ ÖĞRENDİLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
FOTOĞRAF ÇEKMEYİ ÖĞRENDİLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 11:10:04
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 13:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?