5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Fotoğraf yarışması sonuçlandı

Mersin Valiliği tarafından düzenlenen; 'Dört Mevsim Mersin' adlı fotoğraf yarışmasının kış ayağı da tamamlandı. Yarışmada birinciliği 'Sis ve Yalnızlık' adlı çalışmasıyla Mersinli fotoğraf sanatçısı İsmet Danyeli elde etti.

Yarışmanın sonuçlarını kamuoyuna açıklayan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, 4 ayrı kategoride gerçekleştirilen 'Dört Mevsim Mersin Fotoğraf Yarışması'ndaki amaçlarının Mersin'in tanıtılmasının yanında fotoğraf sanatının da gelişmesine katkıda bulunulması olduğunu anlattı.

Vali Aksoy, "Mersin'in doğal güzelliklerini, tarihini, dini yapısını ve etnik değerlerini yansıtarak kentsel dokusunu ve gündelik yaşamı anlatacak, gelecek kuşaklara birer belge niteliği taşıyacak olan fotoğrafların elde edilmesi amacıyla bu yarışmayı organize ettik" dedi.

Mersin Fotoğraf Derneği'nin desteklediği yarışmanın ilk ayağın oluşturan; 'Mersin'de Kış' kategorisi için 9 ilden toplam 40 fotoğraf sanatçısının toplam 243 adet fotoğraf karesiyle yarışmaya katıldığı bilgisini veren Aksoy, yapılan değerlendirme sonucunda da birinciliği; 'Sis ve Yalnızlık' adlı çalışmasıyla İsmet Danyeli'nin, ikinciliği; 'Ritmik Yürüyüş' adlı eseriyle Rezzan Aydın, üçüncülüğü de 'Yağmurdan Sonra' adlı fotoğrafıyla Turan Sezer'in elde ettiğini açıkladı.

Aksoy, 'Dört Mevsim Mersin Fotoğraf Yarışması'nın ikinci ayağını oluşturan; 'Mersin'de İlkbahar' adlı kategori kapsamında gerçekleştirilecek olan yarışmanın son başvuru tarihinin 12 Haziran 2009 olduğunu vurgulayarak, yarışmaya katılacak olan fotoğrafların da Vali Yardımcısı Ahmet Soley, Bekir Ormancı, Şef Ulukan ve Tahir Özgür'den oluşan jüri tarafından değerlendirileceğini belirtti.

Söz konusu yarışmaya daha fazla ilgi gösterileceğine inandığını dile getiren Aksoy, fotoğraf tutkunlarını etkinliğe katılmaya davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 15:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?