4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Fotoğrafçılardan yaşamdan kesitler

FOTOĞRAFIN DİLİYLE YAŞAMDAN KESİTLER

Mersin'de kendilerine 'Kilikya Fotoğraf Topluluğu' adını veren bir grup fotoğraf sanatçısı, siyah-beyaz fotoğraf karelerinden oluşan sergide insan, emek ve yaşamdan kesitler sundu.

İçel Sanat Kulübü (İSK) Teoman Ünüsan Sanat Galerisi'ndeki serginin açılış kokteyline yoğun ilgi gösterildi. Topluluğun 16 üyesinin farklı zaman diliminde çektiği 34 adet siyah-beyaz fotoğraftan oluşan serginin, aynı zamanda 'Kilikya Fotoğraf Topluluğu'nun ilk çalışması olduğu kaydedildi. İnsana dair emek ve portre ağırlıklı çalışmaların öne çıktığı 'Kilikya'nın Vizöründen' adı verilen serginin, önümüzdeki günlerde Türkiye'nin farklı illerinde düzenlenecek sergilerle geniş bir kitleye ulaşması planlanıyor.

Topluluk Sözcüsü Baybars Sağlamtimur, topluluğun gönül birliği yapmış toplam 16 fotoğraf sanatçısının bir araya gelmesiyle oluştuğunu ifade ederek, amaçlarının ortak projeler geliştirilmesi ve ortak sergiler düzenlenmesiyle birlikte fotoğrafla ilgili sanatsal faaliyetlerde bulunulması olduğunu söyledi. Emek, insan ve yaşamdan kesitlerin yer aldığı fotoğraflardan oluşan ilk sergiyi açmanın heyecanını yaşadıklarını kaydeden Sağlamtimur, "İlk sergimizin adını 'Kilikya'nın Vizöründen' adını verdik. Çünkü bu

sergi, hepimizin arşivinde bulunan çalışmaların bir araya gelmesinden oluşuyor" dedi.

Sergiyi Türkiye'nin farklı illerine taşımak istediklerinin altını çizen Sağlamtimur, böylelikle hem Antik Dönem'de bölgeyi tanımlayan 'Kilikya' adının tanıtılacağını hem de Mersin'deki fotoğraf sanatçılığının tanıtılıp, kent dışına taşınması noktasında önemli bir adım atmış olacaklarını vurguladı.

13 Mayıs Perşembe gününe kadar ziyarete açık kalacak olan sergide, Mehmet Hilmi Albayrak, Tahsin Altınok, Hikmet Avcı, İsmail Aydın, Oğuzhan Bozkurt, Necdet Canaran, Murat Çiçek, Ali Rıza Demir, Fatma Eldeniz, Mustafa Eser, Ayşın Köktürk, Utku Köktürk, Erkan Özaydın, Altan Özcan, Baybars Sağlamtimur ve Turan Sezer'in çalışmaları yer alıyor.

FOTOĞRAFIN DİLİYLE YAŞAMDAN KESİTLER
FOTOĞRAFIN DİLİYLE YAŞAMDAN KESİTLER
FOTOĞRAFIN DİLİYLE YAŞAMDAN KESİTLER
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 12:17:02
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 19:04:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?