5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Fotoğraflarla basın tarihi

Mersin'de Türk basınının 108 yıllık tarihi, fotoğraf kareleriyle anlatıldı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGC) tarafından Mersin'de düzenlenen '27. Başkanlar Konseyi Toplantısı' kapsamında Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce (BYEGM) 'Fotoğraflarla Türk Basını' konulu fotoğraf sergisi düzenlendi. Suphi Öner Öğretmenevi Fuayesi'nde meraklısının beğenisine sunulan sergide 1830-1938 yıllarını kapsayan dönemden kesitler sunuldu.

Serginin açılışını ise BYEGM Genel Müdür Vekili Serdar Melek, TGF Genel Başkanı Nazmi Bilgin, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal birlikte gerçekleştirdi. 3 gün boyunca açık kalacak olan sergiyle birlikte aynı zamanda da Türkiye'de medyanın gelişim süreci de gözler önüne seriliyor.

Etkinlikle ilgili olarak bilgi veren BYEGM Genel Müdür Vekili Serdar Melek, matbaanın kuruluşundan 1938 yılına kadar yerel medyanın ne tür aşamalardan geçtiğinin ortaya konulmasının yanında teknik ve matbaalar konusunda gazetecilere bilgi verilebilmesi amacıyla böylesi bir sergiyi organize ettiklerini anlattı.

Salih Melek, "Düzenlemiş olduğumuz 'Fotoğraflarla Türk Basını' başlıklı fotoğraf sergisiyle aynı zamanda hem Türk basının ne tür bir gelişme kaydettiğini göstermek, hem de Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile gazeteciler arasındaki ilişki ve irtibatı kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 20:34:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?