4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Fransa'ya tepkiler sürüyor

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Türk halkını boykota katılmaya çağırdı. 

Türkiye'nin ve Avrupa Birliği'nin (AB) tepkilerine rağmen Fransız Meclisi'nde kabul edilen sözde "Ermeni Soykırımının İnkarını Suç Sayan Yasa Tasarısı" karşısında tüm Türkiye'nin tek vücut olması gerektiğini belirten Göktaş, Fransız mallarını çöp kutusuna attı. 

Ellerinde "Fransa şaşırma sabrımızı taşırma", "Milli davada sessiz kalma, Fransa mallarını alma" yazılı dövizler taşıyan bir grup dernek üyesi ile birlikte, dernek binası önünde bir açıklama yapan Göktaş, "Biz Türk milleti olarak, etnik kökenleri ve dinleri ne olursa olsun bu kardeşlerimizle utanılacak bir mirası devralmadık. 

Fransa, Türkiye'yi soykırımla suçlayarak, 'soykırım yoktur' demeyi suç sayarak Türk milletine karşı bir tavır almıştır. Türk milleti olarak bu karar karşısında 81 ilde başlattığımız kampanya ile tüm halkı duyarlı olmaya ve Fransız mallarını kullanmamaya davet ediyoruz. Fransa'ya karşı ekonomik baskı yaparak bu karardan dönmelerini arzu ediyoruz" dedi.
 
Açıklamasının ardından elindeki Fransız mallarını çöp kutsuna atan Göktaş ve dernek üyeleri bir süre alkış tuttu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 13:18:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?