2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Fuhuş çetesine darbe

Konya'da düzenlenen fuhuş operasyonunda Mersin ve Adana'dan getirdikleri kadınları para karşılığı zorla erkeklere pazarladıkları belirlenen fuhuş çetesi çökertildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 8'i kadın 15 şüpheli, 4 gün süren sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro ekipleri, Adana ve Mersin'den getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları belirlenen C.A. liderliğindeki suç örgütüne 4 gün önce operasyon düzenledi. Çok sayıda eve gerçekleştirilen baskınlarda 8'i kadın 15 kişi gözaltına alındı.

Evlerde yapılan aramalarda çete üyelerine ait 6 adet silah ve bu silahlara ait dolu fişek, 1 adet döner bıçağı, 1 adet sustalı tabir edilen bıçak, 29 adet cep telefonu, bir miktar para ile çok sayıda cinsel içerikli CD ve kadınların adına düzenlenmiş kartvizit ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde 4 gün boyunca tutulan 15 şüpheli ifadeleri tamamlandıktan sonra sabah erken saatlerde Konya Numune Hastanesi'ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden bazılarının adliye girişinde görüntü alan gazetecilere tepki göstermesi dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 14:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?