5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Fuhuş operasyonuna 28 gözaltı

Mersin'in Tarsus ilçe merkezli olmak üzere Mersin, Adana, Kayseri ve Burdur'da düzenlenen eş zamanlı fuhuş operasyonunda, aralarında fuhuş çetesinin elebaşı ile 2 otel sahibinin de bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, fuhuş çetesine yönelik yaklaşık 4 aydır süren takip sonucu Mersin Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Tarsus ilçe merkezli olmak üzere Adana, Mersin, Kayseri ve Burdur'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

19 ayrı adrese yapılan operasyonda, "kanunun açıkça suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak, cebir ve şiddet kullanmak suretiyle fuhşa sürüklemek, fuhuş yaptırmak ve fuhuş için yer temin etmek"
suçlarından çetenin elebaşı M.Y. ile 2 otel sahibinin de aralarında bulunduğu 28 yakalandı.

Gözaltına alınan zanlılardan 14'ünün fuhuş, hırsızlık ve dolandırıcılık gibi suçlardan sabıkalı oldukları belirlendi. Emniyetteki sorguları tamamlanan 28 zanlı, haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte Tarsus Adliyesi'ne sevk edildi.

Fuhuş yaptırılan ve fuhşa teşvik ettirilen 15 kadın hakkında ise sağlık kuruluşlarında gerekli tetkikler yapıldıktan sonra idari işlem yapıldı. Kadınlardan yabancı uyruklu olan 3'ü, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 11:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?