5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Fuhuş operasyonuna 72 gözaltı

Mersin polisinin Mersin, Adana, Nevşehir ve Batman'da düzenlediği fuhuş operasyonunda 72 kişi yakalandı.

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, yaptığı açıklamada, fuhuş yaptırdıkları ve fuhuşa yer temin ettikleri belirlenen kişilere yönelik 31 Mart tarihinde Mersin başta olmak üzere Adana, Nevşehir ve Batman'da eş zamanlı operasyon düzenlendiğini bildirdi.

Operasyonda, aralarında şebeke sorumlusu A.D. ile 19 yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezaevinden kaçtığı tespit edilen S.N.İ.'nin de bulunduğu toplam 47 kişinin yakalandığını söyleyen Ekizer, yakalananlardan 20'sinin, "fuhuş, 6136 ve 1918 sayılı kanunlara muhalefet etmek, hırsızlık ve dolandırıcılık" gibi suçlardan sabıkalı olduklarının anlaşıldığını belirtti.

Ekizer, gözaltına alınan 36 kişinin, "kanunun açıkça suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak, cebir ve şiddet kullanmak suretiyle fuhuşa sürüklemek, fuhuş yaptırmak ve fuhuş için yer temin etmek" suçlarından, 11 kişinin ise "fuhuş yapmak ve fuhuş için yer temin etmek" suçlarından adliyeye sevk edildiğini kaydetti.

Emniyet Müdürü Ekizer, aynı operasyonda fuhuş yaptırılan ve fuhuşa teşvik edilen 22 kadının haklarında işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldığını, 3 yabancı uyruklu kadının ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 15:22:36
Güncelleme :4 Nisan 2009 Cumartesi 15:50:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?