2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Fuhuş şebekesi çökertildi

MERSİN’in Erdemli ve Silifke ilçelerinde ‘Kardelen-04’ adıyla gerçekleştirilen operasyonda fuhuş şebekesi çökertildi.

Yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı ileri sürülen 17 kişiden 6’sı tutuklandı. Zorla fuhuş yaptırılan 2’si Rus 3 kadın da kurtarıldı.

Bir ihbarı değerlendiren Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 3 aylık çalışma sonucu Erdemli ve Silifke ilçelerinde uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptıkları, para karşılığında fuhuş yaptırmak için yer temin ettikleri, kadınlara fuhuş yaptırdıkları ileri sürülen N.D. liderliğindeki şebekeye yönelik operasyon başlattı.

Operasyonda şebeke lideri N.D. ile A.Ç., H.P., Ö.T., M.D., V.Y., M.Ş., M.M., F.Ç., D.Ö., A.T., M.Z., A.Ü., Ö.S., N.S., M.K. ve A.K. gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde, işyerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 5 tarihi eser, 10 uyuşturucu ve uyarıcı hap, 65 tabanca fişeği, 100 çek yaprağı, 14 cep telefonu, 20 sim kart ve fuhuştan elde edildiği belirtilen 3 bin 399 YTL ele geçti.

Sorgularından sonra adliyeye sevk edilen 17 zanlıdan, şebeke lideri N.D. ile D.Ö., Ö.T., A.Ç., V.Y. ve H.P. tutuklandı, diğer 11 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Operasyonda şebekenin zorla fuhuş yaptırdığı ileri sürülen, ancak, kimlikleri açıklanmayan 2 Rus, 1 Gürcistan asıllı Türk olmak üzere 3 kadın da kurtarıldı. İfadeleri alınan kadınlardan 2 Rus sınır dışı edildi, diğeri ise serbest bırakıldı.

DHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 16:05:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?