3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Fulbright bursları tanıtıldı

Fulbright Eğitim Komisyonu Akademik Danışmanı Ülkü İnal, mezuniyet sonrasında akademik eğitim için Türkiye'den Amerika'ya gelen öğrencilere bursla birlikte danışmanlık hizmeti de verdiklerini söyledi.

Ülkü İnal, Mersin Üniversitesi Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından, Çiflikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde organize edilen konferansta, 60 yıldan bu yana Türkiye'den Amerika'ya yapılan mezuniyet sonrası akademik çalışmaları desteklediklerini anlattı.

Destek verdikleri çalışmaların finansmanını sağladıklarını ve bunun yanında da çeşitli burslar verdiklerini kaydeden İnal, ABD'de eğitim almayı planlayanlara danışmanlık hizmeti de verdiklerini dile getirdi. İnal, "2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı için başvurular, Şubat 2009'da başlayacak. Yüksek lisans bursu, doktora/bütünleşik doktora bursu ve doktora tezi araştırma bursu başvuruları Nisan 2009'da sona erecek" dedi.

Uluslararası Bilim ve Teknoloji Bursu başvurularının da 2009 yılının Mayıs ayında sona ereceği bilgisini veren İnal, söz konusu burslar için başvuru formlarının da; "fulbright.org.tr" adresli Fulbright'in resmi internet sitesinden erişilerek doldurulabileceğini, form doldurmadan önce sıkça sorulan soruların incelenmesi önerisinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 15:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?