5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Futbol turnuvası törenle başladı

Mersin'in Erdemli ilçesinde bu yıl 5’incisi düzenlenen ve 22 takımın katıldığı Kaymakamlık Kupası Geleneksel Toros Köyleri Futbol Turnuvası, Sarıkaya Köyü'nde düzenlenen törenle başladı.

Turnuvanın açılış törenine AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er, Kaymakam İbrahim Özefe, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İl Genel Meclisi Başkanı Nihat Taner, İl Spor Müdürü Emrullah Taşkın, Mersin İl Hakem Kurulu Başkanı Tuncer Arslan ve belde belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Sarıkaya Muhtarı Ahmet Ergen, böylesine büyük bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirterek, katılımcı bütün köy takımlarına başarılar diledi.

Turnuvada desteklerini esirgemeyen köylü kadınlara da teşekkür ederek konuşmasına başlayan Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe’de, “Spor kaynaşma birlik ve beraberlik demektir. Bu gün turnuvamıza 22 köy takımımız katılacak. Umut ediyoruz ki gelecek yıllarda birçok takımımızda alt yapısını tamamlayarak bu turnuvamıza katılacak ve etkinliklerimizi renklendirecektir. Önümüzdeki yıllarda bütün köy takımlarımızın katılması için çalışma başlatacağız” dedi.
Türk gençliğinin kimseyle bir kavgası bulunmadığını da anlatan Özefe, “Bizim kavgamız cehaletledir, hürmetsizlikledir, vatan millet düşmanları ile milli ve manevi değerlerimize karşı çıkanlarladır” diye konuştu

Erdemli İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Adem Kılıç ta 5 yıl önce 13 takımla başlatılan turnuvaya bu yıl 22 köy takımının katılmasının memnuniyet vereci olduğunu ifade etti.

Futbolun 3 netice ile sonuçlandığını hatırlatan Kılıç, “Eğer bizde bu bilinçle hareket edersek bu turnuvanın kapanışında da şu an yaşadığımız duygu ve heyecanı yaşarız. Beklentimizde bu yöndedir. Sporcularımıza kazasız belasız, seyircilerimize de heyecan dolu bir turnuva diliyorum” dedi.

Gerçekleştirilen bu tür turnuvalar ile köyler arasında kaynaşmanın sağlandığını anlatan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise, “Böyle bir etkinliği düzenledikleri için Erdemli kaymakamımızı yürekten kutluyoruz. Elbette ki toplumlarımızın günümüzde birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Burada bize düşen ne ise imkanlarımız ne ye el veriyorsa, biz onu yapacağımızı taahhüt ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sanatçı Doğa konser verdi.Konserin ardından da Karaahmetli Köyü ile Güneyli Köyü turnuvanın ilk maçı için sahaya çıktı. Turnuva da başlama vuruşunu Milletvekili Ali Er, Kaymakam İbrahim Özefe ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu yaptı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 16:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?