2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Gazeteci gelin-damattan eyleme destek

Bugün nikahı kıyılacak olan cemiyet üyesi gazeteci İbrahim Yalçıner ile yine gazeteci olan eşi Dilek Yüksel, nikah öncesi gelinlik ve damatlıklarıyla MGC’yi ziyaret ederek, eyleme destek verdi.

Mersin’de yayın yapan Kent Dergisi’nin sahibi İbrahim Yalçıner ile aynı derginin editörü Dilek Yüksel, hayatlarının en mutlu gününde MGC’nin başlattığı eyleme destek vermek için nikah öncesi Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ne gelerek eylemdeki yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

MGC Başkanı Vahap Şehitoğlu ve yönetimine, "Dayanışma duygularımızı iletmek için buradayız" diyen damat İbrahim Yalçıner, "Yeni TCK’nın basın özgürlüğünü kısıtladığını görüyoruz. Bu nedenle MGC’nin yaptığı eylemi destekliyor ve başarılar diliyoruz" diye konuştu.
Genç çifte mutluluklar dileyerek çiçek veren Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Şehitoğlu ise, ziyaretin kendisi için sürpriz olduğunu belirterek, çiftlerin böyle anlamlı bir günde dünya evine giriyor olmasının büyük tesadüf olduğunu, eylem nedeniyle bu mutlu günde çiftlerin yanında yer alamayacağı için de üzüntülü olduğunu kaydetti.
Eylemin Türk basını adına başarılı olmasını ümit ettiklerini ifade eden Şehitoğlu, "Bizim bu eylemimiz Türkiye’ye ışık oldu. Hatay Gazeteciler Cemiyeti de eyleme geçti. Dileğimiz Türk basının anti demokratik yasalarla değil, özgür kanunlarla hizmet etmesidir. İnşallah amacımıza ulaşır, özgür bir basın oluruz" şeklinde konuştu.
Şehitoğlu, daha sonra ikisi de gazeteci olan çiftlere bundan sonraki yazılarında dikkatli olmalarını isteyerek, mutluluklar diledi ve "Gazetecinin ceza rehberi" başlıklı bir yazı hediye etti.

HÜSEYİN KAR-MERSİN (İHA)
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2005 Perşembe 22:54:00
Güncelleme :5 Haziran 2005 Pazar 14:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?