4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Gazeteci gözüyle 'yörük çocuğu' olmak

GAZETECİ GÖZÜYLE 'YÖRÜK ÇOCUĞU' OLMAK

Mersinli gazeteci Mehmet Miras, Türkiye'nin son Yörük Göçerleri olarak öne çıkan Sarıkeçilililerin zorlu yaşam öyküsünü fotoğraf karesine taşıdı. Yörük çocuklarının dünyasını objektife sığdıran Miras, bir diğer sergisindeyse Mersin'deki narenciye üretimini 'emek' ana temasıyla fotoğraf karesiyle anlattı.

Miras, 'Turunçgil Hayattır' sloganıyla bu yıl ilk defa organize edilen; 'Mersin Turunçgil Festivali' kapsamında Kültür Merkezi Fuayesi'nde iki kişisel fotoğraf sergisini, aynı anda meraklısının beğenisine sundu. 'Sarıkeçililerde Çocuk Olmak' ve 'Narenciye' konulu sergisini ziyarete açan Miras, bir yandan Yörük yaşamından kesitler sunarken, diğer yandan da emeğin ve alınterinin öyküsünü dile getirdi. Sergiyle ilgili olarak İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan NTV Mersin Muhabiri Mehmet Miras, objektifle birlikte hayatı ve gündelik yaşamı insanlara anlatmaya çalıştığını ifade ederek, bu noktada da bir bakıma tarihe tanıklık ederek, Sarıkeçililerin zorluklarla dolu yaşam hikayesini anlatmak istediğini dile getirdi.

Miras, "Bu sergimde Sarıkeçili Aşireti'nin çocuklarını ele aldım. Onların gözünden hayata ve yaşama bakmak istedim. Biraz çekingen ve utangaçlardı ancak her karede birbirimize daha çok yakınlaştık. Onlar bana öykülerini ve hayallerini anlattı, bende bunu fotoğrafın diliyle en iyi şekilde insanlara ulaştırabilmenin çabasını verdim. Bugün Sarıkeçililer ile ilgili olarak çekmiş olduğum fotoğraflardan sadece 100'ünü meraklısının beğenisine sundum. Umarım bu sunumda başarılı olmuşumdur" dedi. Bir diğer sergisindeyse festivalin içeriğine uygun olarak narenciye üretimini anlatmaya çalıştığını kaydeden Miras, bunu yaparken de çıkış noktasının emek ve alınteri olduğunu anlattı. Miras, 'Turunçgil' konulu sergisindeyse toplam 50 adet çalışmasının yer aldığını da sözlerine ekledi.

GAZETECİ GÖZÜYLE 'YÖRÜK ÇOCUĞU' OLMAK
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 15:30:04
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 15:42:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?