2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Gazeteci Miras'tan fotoğraf sergisi

NTV Mersin muhabiri Mehmet Miras'ın, 'Yaban Hayat' konulu fotoğraf sergisi, Aydınlıkevler İlköğretim Okulu'nda Vali Hüseyin Aksoy tarafından açıldı.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün katkılarıyla hazırlanan serginin açılışı öncesinde, okulun Konferans Salonu'nda bir program düzenlendi.

Programda, ilköğretim okulu öğrencilerine doğa sevgisini ve doğayı koruma bilincini aşılamak amacıyla "Doğal hayatın ve çevrenin korunması' konulu sinevizyon gösterisi sunuldu.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, çocuklara çevre bilincinin ve doğa sevgisinin aşılanması açısından serginin okulda açılmasının anlamlı olduğunu belirterek, "Büyüklerimizden almış olduğumuz doğal ortamı, bizden sonraki kuşaklara aktarma adına yapmamız gereken önemli çalışmalar var" dedi.

Teknolojinin gelişmesi ve kentleşme gibi nedenlerin, doğal dengenin bozulmasına yol açtığını, doğal dengenin bozulmasıyla da, önümüzdeki süreçte insanoğlunu daha zor şartların beklediğini ifade eden Aksoy, "Bu riski azaltmak ve sorumluluğumuzu yerine getirebilme bakımından doğaya karşı bilinç içinde hareket ederek, doğayı korumak, gelecek kuşaklara aktarmak adına yapmamız gereken çok iş var" diye konuştu.

Mersin'in yaban hayat bakımından önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve bunların korunmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayan Aksoy, "Bu sorumluluğumuzu yerine getirirken de en önemli unsurlarımız çocuklarımız ve gençlerimizdir. Onların bu duyarlılığı, yeri geldiğinde büyüklerin de daha bilinçli hareket etmelerine katkı sağlayacaktır" dedi.

Çevre bilincinin oluşmasında bu tür etkinliklerin önem taşıdığını da vurgulayan Aksoy, Mehmet Miras'ın böyle bir sergiyi hazırlayarak bunu Mersin ve tüm Türkiye ile paylaşmasının örmek bir çalışma olduğunu söyledi.

Vali Aksoy, daha sonra sergiyi gezerek fotoğraflarla ilgili bilgi aldı. Göksu Deltası Kuş Cenneti'nde yaşamlarını sürdüren göçmen kuşların ve deniz canlılarının fotoğraflarının yer aldığı sergide, uluslararası koruma altında olan kuş çeşitleri de bulunuyor.

Sergide yer alan 200 fotoğraf, 1 yıl süresince Mersin'de çeşitli okullarda öğrencilerle buluşacak.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 17:28:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?