4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Gazeteciden Hindistan’da sergi

GAZETECİ MEHMET MİRAS, HİNDİSTAN’DA SERGİ AÇACAK

Mersin'deki deniz kaplumbağalarının üreme yerleri, gazeteci-doğa fotoğrafçısı Mehmet Miras’ın çektiği fotoğraf kareleri ile Hindistan’ın Goa kentinde sergiyle tanıtılacak.

Çevre Bakanlığı ve Uluslararası Deniz Kaplumbağalarını Koruma Vakfı tarafından Hindistan’a davet edilen Mehmet Miras, Mersin kumsallarında üreme yapan kaplumbağaların yaşamlarını ve yaban hayat fotoğraflarını sergileyecek. Hindistan’da bu yıl 30.’su yapılacak olan Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu’nda açılacak olan sergiye, 74 yabancı ülkenin deniz kaplumbağalarını araştıran bilim adamları ve turizmciler katılacak. Goa Kültür Merkezi’nde, 24-30 Nisan tarihleri arasında açılacak olan sergide Akdeniz-Kazanlı, Mezitli-Davultepe ve Erdemli-Alata kumsalında çekilen kaplumbağa fotoğrafları ile Siliflke-Göksu Deltası Kuş Cenneti ile Anamur-Pullu ve Ören kumsallarında çekilen doğa fotoğrafları yer alacak.

Hindistan’da 10. kişisel sergisini açacağını söyleyen Mehmet Miras, burada Mersin’i en iyi şekilde tanıtmayı amaçladığını söyledi. Miras, Hindistan’da yaşamlarını sürdüren kobra yılanlarının fotoğraflarını çekmek için de çaba harcayacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 13:46:05
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 15:26:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?