30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Gazeteciler 'balo'da buluştu

GAZETECİLER 'BALO'DA BULUŞTU

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, bilginin her zaman paylaşıldıkça değer kazanan bir olgu olarak öne çıktığını vurgulayarak, bu noktada da kendilerinin basının gereğine inandıklarını ve yapmış oldukları her çalışmayı gazetecilerle büyük bir heyecan içinde paylaştıklarını söyledi.

'Çalışan Gazeteciler Günü' kapsamında Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) tarafından Sutlaşa Otel'de düzenlenen 'Basın Balosu'nda büyük coşku yaşandı. Yoğun ilginin gösterildiği etkinliğe katılanlar arasında; Vali Hasan Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım da yer aldı.

Basın kuruluşlarının kentin gelişimi ve değişimi adına önemli bir misyon üstlendiğinin altını çizen Vali Güzeloğlu, büyük gelişmelerin ancak büyük güç birlikleriyle oluşabileceğine dikkat çekerek, söz konusu güç birliğinin içinde basının vazgeçilmez bir konumda yer aldığını kaydetti. Gazetecilerin halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirmesinin yanında aynı zamanda da halkın gözü ve kulağı konumunda olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, bilginin her zaman paylaştıkça değer kazanan bir olgu olduğunu hatırlattı.

Güzeloğlu, “Bu nedenle de bizler her zaman basının gerekliliğine inanarak, her çalışmamızı büyük bir heyecan ile gazetecilerle paylaşıyoruz. Çünkü bilgi, gazeteciler sayesinde binler hatta milyonlarla buluşuyor ve gelişim ile değişimi tetikliyor” dedi. Basının objektif olabilmeyi üstün bir ideal olarak görmesi halinde kamuoyunun da güçleneceğini savunan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da, basın özgürlüğünün daha ileri bir düzeyde düzenlenmesini ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini anlattı.

Demokrasiyle yönetilen ülkelerde toplumsal denetimde bulunulması, yapıcı eleştirilerin yöneltilmesinin yanında halkın gerçekleri öğrenebilme hakkının savunuculuğunu yapmanın, basının asli görevlerinden biri olduğunu dile getiren Özcan, basının en önemli işlevininse halkın doğru ve objektif haber almasının sağlanması olduğunu söyledi.

MGC Yönetim Başkanı Ahmet Ünal ise, bugün gazetecilerin karşı karşıya olduğu sorun ve sıkıntıları ortaya koyarak, böylesi bir tabloda 'Çalışan Gazeteciler Günü'nün bir bayram havasında kutlanmasının söz konusu olamayacağını ifade etti. Gazetecileri ayakta tutan en önemli unsurun da yine umutları olduğunu savunan Ünal, 'Basın Balosu'na katılan ve katkı sunanlara da teşekkür etti. Ünal, konuşmasının ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün elinde gazete okurken çekilen bir fotoğrafından oluşan tabloyu, Vali Hasan Güzeloğlu'na sundu. Balo, düzenlenen eğlence programıyla gecenin geç saatlerinde son buldu.

GAZETECİLER 'BALO'DA BULUŞTU
GAZETECİLER 'BALO'DA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 15:57:03
Güncelleme :11 Ocak 2011 Salı 16:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?