5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Gazeteciler gökyüzünde kayboldu

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Kozalak Toplama Şöleni'ne katılmak üzere helikopterle yola çıkan gazeteciler, pilota yanlış koordinat verilmesi nedeniyle gökyüzünde kayboldu.

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Toros köyüne gidebilmek için sabah erken saatlerde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve ardından da karayoluyla merkez ilçe Mezitli'deki Kuyuluk Orman İşletme Şefliği'ne yönelen gazeteciler, burada kendileri için özel olarak hazırlanan Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikoptere bindi.

Pilota yanlış koordinat verilmesi nedeniyle helikopterde bulunanlar panik yaşadı. Yapılan telefon ve telsiz görüşmelerinin ardından şölenin yapılacağı yerin tam koordinatları alındı ve buraya doğru hareket edildi. Yaklaşık yarım saatlik bir gecikmenin ardından şölen alanına ulaşan gazeteciler, dönüş yolunda bir başka şok daha yaşadı.

Zamanla yarışan basın mensuplarını taşıyan helikopterin yakıt sorunu nedeniyle yola çıkamayacağı bildirilen gazeteciler, karayoluyla Mersin kent merkezine gitmek üzere yola çıktı. Yaklaşık bir buçuk saat süren karayolu yolculuğunun ardından haber merkezlerine ulaşan gazeteciler, günü kazasız belasız atlatabilmenin sevincini yaşadı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 17:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?