4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Gazeteciler istifa etti

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nin (MGC) cumartesi günü yapılacak genel kurulu öncesi bir grup gazeteci, cemiyetten istifa ettiğini açıkladı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda biraraya gelen gazeteciler, yayınladıkları deklarasyonda istifa gerekçelerini açıkladı. MGC üyesi ve daha önceden çeşitli nedenlerle cemiyetten ayrılan gazetecilerin altına imza attığı bildiride şu görüşlere yer verildi:

"Aşağıda imzası bulunan biz basın çalışanları, 2 yıl önce Mersin'de mesleğimize saygınlık kazandırmak amacıyla tek çatı altında toplanmıştık. Geçen süre içerisinde cemiyet yönetimi bizlerin bu düşüncelerini hayata geçirmek yerine kişisel çıkarlarını düşünerek cemiyette ayrılığı körüklediler. Cemiyetin olağan kongresi öncesinde yapılan bu yanlışlıkların düzeltilmesi ve tüm üyeleri kucaklayan bir yapının oluşmasını talep etmemiz ne yazık ki fayda vermemiştir. Ayrıca mevcut yönetim göreve geldiğinden bu yana, gazetecilerin örgütüne gazeteci olmayan çok sayıda kişi üye yapılmıştır. Mesleğimizle ilgisi olmayan kişilerin üye yazıldığı MGC çatısı altında bulunmamızın mesleğimize bir faydası olmayacağı düşüncesiyle istifa ediyoruz."

Bildiriye imza atan gazetecilerin isimleri ise şöyle:

"Şevket Coşkun, Selçuk Ölçer, Mustafa Ercan, Hediye Eroğlu, İbrahim Yalçıner, Haldun Okdemir, Ali Ekber Şen, Nadir Sucularlı, Mete Aktaş, Nazmi Akdağ, Ümit Pıtır, Mehmet Miras, Deniz Kara, Mihriban Amanoğlu, Mustafa Ergün, Mustafa İnsan, Abidin Yağmur, Ayla Yunusoğlu, Ahmet Eroğlu, Abdullah Öztürkmen, Bekir Coşkun, Serdar Keskinışık, Murat Taner, Hamdi Yurdakul ve Hilmi Ödemiş."

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 16:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?