5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Gazeteciler kara saplandı

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) tarafından düzenlenen 'Çamlıyayla Gezisi' sıkıntılı başladı eğlenceli bitti.

Etkinliğe katılanları taşıyan otobüs, Çamlıyayla'da kara saplandı. Zor anlar yaşayan gazetecileri, bölgeye sevk edilen dozerler kurtardı. Yaklaşık 2 saatlik bir çalışmanın ardından otobüs saplandığı yerden çıkartılarak yoluna devam etti.

MGC tarafından organize edilen, kültürel ve sosyal etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen geziye yaklaşık 40 kişi katıldı. MGC Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal'ın, kafile başkanlığı yaptığı heyet, tahsis edilen otobüsle birlikte Mersin'den yaklaşık 87 kilometre uzaklıkta bulunan Çamlıyayla'ya gitti. İlçe belediyesi tarafından işletilen Namrun Dağ Oteli'nde konaklayan basın mensupları etkinliğe eş ve çocuklarıyla katıldı.

Bin 250 rakımda bulunan otelden ayrılıp, yer yer 1 metreyi bulan karın olduğu dağlık kesime bir gezi düzenleyen kafile burada bir yandan doğal güzellikleri seyrederken, diğer yandan da kar topu oynayarak günün stresini üzerinden atmaya çalıştı. Ortaya da birbirinden renkli görüntüler çıktı. Ancak söz konusu eğlence kendisini dönüş yolunda çileye bıraktı.

Kafileyi taşıyan otobüs dönüş hazırlıkları yaparken yaklaşık yarım metrelik kara saplandı. Otobüsün saplandığı yerden kurtarılması için tüm çabalar sonuçsuz kalınca bölgeye Çamlıyayla Belediyesi'ne ait dozerler sevk edildi. Bölgeye gelen iş makinesine halat bağlanarak otobüsü çekme çalışmaları da halatın kopması nedeniyle işe yaramadı.

Gazeteciler ve bölgede bulunan vatandaşların da küreklerle otobüsün altını temizleme çalışmaları da sonuç vermezken, hava sıcaklığının düşmesi geziye katılanlara zor anlar yaşattı. Yaklaşık 2 saat süren kurtarma çalışmalarının ardından temin edilen halatla otobüs bulunduğu yerden dozerler yardımıyla kurtarıldı. Daha sonra karla kaplı bölge iş makinesi ile temizlenerek, otobüsün manevra yapması sağlandı. Kafile daha sonra konakladığı otele döndü.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 13:26:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?