5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Gazeteciler Mersin'de buluşacak

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal, 'Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanlar Konseyi'nin, nisan ayında Mersin'de gerçekleştirileceğini ve bunun da gerek kent açısından, gerekse bölge açısından önemli bir tanıtım fırsatı olacağını söyledi.

30 Ocak 2009 tarihinde gerçekleştirilen MGC Olağan Genel Kurulu'nun ardından yeniden başkanlık görevine getirilen Ahmet Ünal, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte başlatmış olduğu nezaket ziyaretlerini sürdürüyor.

İlk olarak Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret eden Ünal, yeni dönemde bir yandan gazetecilik mesleğinin hak ettiği noktaya taşınması noktasında çalışacaklarını, diğer yandan da üyelerin gelişimine dönük bir yol haritası belirlediklerini ve bu doğrultuda da yollarına devam edeceklerini anlattı. Ünal, tehdit ve şantaj gibi durumları asla onaylamadıklarını ve bu durumun önüne geçebilme noktasında da büyük bir kararlılık içinde olduklarını kaydetti.

MGC'nin 50 yıllık bir geçmişe sahip olduğunun altını çizen Ünal, "Ancak ne yazık ki, kentin büyüme hızıyla birlikte gazetecilik mesleği erozyona uğradı ve bir takım değerlerini kaybetti. Kimi zaman 4-5 ayrı dernek olduğumuz dönemler oldu ama bugün gelinen noktada oluşturulan Basın Merkezi ile birlikte; kentte gazetecilik mesleğini icra edenlerin tek bir çatı altında bir araya getirdik. Bu durum da hem Mersin, hem de MGC üyeleri açısından önemli bir fırsattır" dedi.

Önümüzdeki dönemde yapılacak olan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Ünal, bu kapsamda da Almanya'nın Berlin kentinden 30 gazetecinin yanı sıra Singapur'dan da bir grup gazeteciyi Mersin'de ağırlayacaklarını, aynı şekilde de Mersin'den bir heyetin Almanya ve Singapur'a giderek, ziyaret ve temaslarda bulunacağı bilgisini de verdi. Ünal, buradaki amacın da Mersin'in tanıtılmasının yanında bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerinin uluslararası arenada tanınırlığının arttırılması olduğunu söyledi.

Mersin tarihinde bir ilke imza atılarak, 'TGC Başkanlar Konseyi'nin, 2009 yılı Nisan ayı toplantısını Mersin'de düzenleneceğine dikkat çeken Ünal, söz konusu toplantının da kent açısından önemli bir tanıtım fırsatı olacağını savundu. Ünal, açıklamasını şöyle sürdürdü: "MGC olarak hedefimiz hep eleştiren değil aynı zamanda da doğruyu üretip, yeni projelere de imza atarak mesleğimizi geliştirmektir. Bu anlamda Çukurova Kalkınma Ajansı'na sunmak üzere yeni bir proje hazırladık. Projemizin başarıya ulaşacağına inanıyoruz. Önemli projelerle kente katkı sunacağız"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da, basının halkın haber alma özgürlüğünün ifadesi olduğunu belirterek, bu nedenle de basının sağlıklı bir işleyiş içinde olmasının oldukça önemli olduğunu kaydetti. Vali Aksoy, Mersin'de gerek yerel, gerekse de ulusal basının kentin sorunlarını gündeme taşıyarak, çözüm yollarını aramasıyla birlikte bir bakıma da kamu hizmeti icra ettiğini ifade etti.

Buradaki ortak amacın Mersin'in daha iyi bir noktaya taşınması olduğunun altını çizen Aksoy, "Buna herkes farklı bir noktadan katkı vermeye çalışıyor. Basın da bu anlamda önemli bir görev üstlenmiş durumda. Hep birlikte Mersin'in biraz daha iyi noktalara taşınmasında ortak hareketle mesafeler alacağız" diye konuştu. 'TGC Başkanlar Konseyi Toplantısı' ile ilgili olarak değerlendirmelerde de bulunan Aksoy, bu durumun kent açısından önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mersin'in güzel yönlerini ne kadar fazla tanıtabilirsek, kentin bundan kazanımı o kadar fazla olur. Turizmde çok öneli potansiyellerimiz var, ancak bundan arzu edilen düzeyde yararlanabilmiş değiliz. Bunları da bu tür vesilelerle tanıttığımızda önümüzdeki dönemde kazanımlarımız olacaktır. Mersin'in son halini, mevcut durumunu gören başkanlar bu güzellikleri kendi yayınlarına taşıyacaklar ve bu da kentimizin, Türkiye genelinde tanıtılmasına önemli bir katkı sağlayacaktır."

MGC Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal ve beraberindeki heyet, daha sonra Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şerif Eren'i makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu. Ünal, buradaki konuşmasında da MGC'nin mevcut yapısının yanı sıra önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Eren de, Başsavcısı olarak görev yaptığı diğer illerle Mersin'i kıyasladığında; kentte daha güçlü bir gazeteci ordusuyla karşılaştığını vurguladı. Eren, "Mersin'deki kadar gerek Basın Yasası'na, gerekse Ceza Mahkemesi Usul Kanunları'na uygun hareket eden basın mensubu arkadaşlarımızı başka bir yerde görmedim. Bunun için size teşekkür ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 13:19:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?