5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Gazetecilerden işçilere destek

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal, beraberindeki yönetici ve bir grup gazeteciyle birlikte Toros Tarım İşletmeleri'ne bağlı fabrika önünde grev yapan işçileri ziyaret ederek destek verdi.

Burada konuşan Ahmet Ünal, işçilerin grev kararını haklı ve yerinde bulduklarını belirterek, Mersinli gazeteciler olarak da söz konusu grevin desteklediklerini açıkladı. Ünal, gazetecilik mesleğinde yaşanan sorunların aşılabilmesi noktasında 2 yıl önce başlatmış oldukları 'açlık grevi' eylemine en büyük desteği Petrol İş Sendikası ve üyelerinden gördüklerini vurguladı ve bunu asla unutmayacaklarını dile getirdi.

Ünal, "Bugün gelinen noktada Mersin'de 6 tane büyük fabrika faaliyette. Çukurova'da işçi sınıfının mücadele tarihi bu 6 fabrikanın mücadelesinin tarihidir. Sizlerin geçmişte yaptıklarının bilincindeyiz. Ancak biz gazeteciler tarafsızız. Biz gazeteciler bizden yana olanlara karşı tarafız. Yani sizden yana tarafız. Bunun bir hak grevi olduğuna inanıyoruz. Biz Toros Gübre işçilerinin taleplerinin haklı ve meşru olduğuna inanıyoruz" dedi.

Petrol İş Mersin Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu da, Tekfen Holding'e ait Toros Tarım İşletmeleri'ne bağlı Mersin ve Ceyhan fabrikalarında, işveren ile Türk-İş arasında 8 Ocak tarihinden bu yana yürütülen toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinden sonuç alınamayınca her iki iş yerinde de işçilerin grev kararı alındığını hatırlattı. Alaybeloğlu, söz konusu işyerinde 1980 yılından bu yana farklı tarihlerde 5 ayrı grev yapıldığını ve bu nedenle de işletmenin grevlerle anıldığını söyledi.

İşveren ile yapılan görüşmelerde hiçbir sonuç alınamadığının altını çizen Alaybeyoğlu, "Bizim açımızdan da ücret ve kapsam maddeleri çok önemli. Daha yapılan görüşmelerde işverene yaşanan sıkıntıların aşılabilmesi noktasında sadece enflasyon oranında ücret ve diğer sosyal hak artışlarını talep ettik. Ama işverenin kapsam ve ücret artışlarındaki sıfır dayatmaları nedeniyle grev kararı aldık. Bu grev, Türkiye'nin en haklı ve meşru grevidir. Hiç kimsenin bu greve söz söyleme hakkı olamaz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Mersinli gazeteciler, yapmış oldukları ziyaretin öğle yemeği saatine denk gelmesi nedeniyle grevdeki Toros Gübre işçilerine, yanlarında getirmiş oldukları simitleri ikram etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 22:11:03
Güncelleme :13 Nisan 2009 Pazartesi 22:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?