8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

'Gaziler Günü' kutlamaları

Mersin'in Tarsus ilçesinde, "19 Eylül Gaziler Günü" dolayısıyla bir tören düzenlendi.

Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törene; Mersin Milletvekilleri Ali Oksal, Vahap Seçer, Kaymakam Abdulhamit Erguvan, Garnizon Komutanı Albay Ali Başar, Tarsus Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, İlçe Emniyet Müdür Vekili Yaşar Aksoy ile Kore ve Kıbrıs gazileri katıldı.

Atatürk büstüne çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Ataş yaptı. Ataş, "Hiç şüphe yok ki, en yüce makama ulaşmış şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin al kanları, bu vatanın mukaddes temiz toprağını sulamış ve adına 'hürriyet' denilen yüce olguyu yarınlara armağan etmiştir. Yüce şehitler ki, bu toprakların her karışını mübarek kanları ile sulayarak vatan yapmışlar, onlar ki bu kutsal bayrağı en yükseğe çıkarmak için kalplerindeki huzurla ölüme koşmuşlardır. O kahraman gazilerimiz ki, yurt savunmasında, vücutlarından bir parçayı çekinmeden feda etmişlerdir. Ulu Önder Atatürk, 'Mehmetçiği anmak için büyük anıtlar yapmalıyız. Fakat bu bir zaman ve mekan meselesidir. Ancak, sizi tatmin etmek için söyleyeyim ki bu toprakların Türk sınırı içinde kalmasıyla Mehmetçik en büyük anıtı yapmıştır' diyerek, zaferlerin payını her zaman Mehmetçiğe teslim etmiştir. Yüce Türk milleti ve kahraman ordusu ile güvenlik kuvvetlerinin, şehit kanıyla yoğrulmuş vatan topraklarını iç ve dış tehditlere karşı nasıl savunduğunu bütün tarih sayfaları yazmaktadır. Vatanın bölünmez bütünlüğü ve milli birlik ve beraberliğimiz ile laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik her türlü saldırı, bundan sonra da en sert şekilde ve kararlıkla bertaraf edilecektir" dedi.

Ataş'ın konuşmasının ardından Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şube Başkanı Bahri Özkoç, "Muharip Gaziler" adlı şiiri okudu. Daha sonra, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şube Başkanı Bahri Özkoç, tören sonunda, Kaymakam Abdulhamit Erguvan, Garnizon Komutanı Albay Ali Başar, Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Ataş ve Mahmutpaşa Vakfı'na derneğe katkılarından dolayı plaket takdim etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 12:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?