5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Gaziler Günü' Silifke'de kutlandı

Gaziler Günü, Mersin'in Silifke ilçesinde Atatürk Anıtı ve Göksu Otelde düzenlenen törenlerle kutlandı. Anıttaki tören boyunca bir kumrunun Atatürk Anıtı tepesinde durması, törene katılanların dikkatini çekti.

Atatürk Anıtındaki tören ise Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenginin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının söylenmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Jandarma Komutanlığında görevli Astsb. Kd. Üçvç. Halil İbrahim Çörtük tarafından yapıldı.

Çörtük konuşmasında, yazdıkları cesaret destanları ile Türk ulusunun hafızasında kazınan gazilerinin adlarının unutulmaksızın sonsuza dek yaşayacağını kaydetti.
Vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak uğruna gazilerin üstün bir cesaret ve feragat örneği sergilediğini ifade eden Çörtük, vatan için canını ortaya koyan tüm gazilere ve şehitlere minnet borçlu olduklarını belirtti.

Çörtük'ün konuşmasının ardından öğrencilerin günle ilgili şiir okumasıyla Anıttaki tören sona erdi.Törenlere Garnizon Komutanı Personel Kıdemli Binbaşı İbrahim Alan, Silifke Belediye Başkanı Bayam Ali Öngel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emrullah Büyük, Sahil Güvenlik Komutanı Dnz. Kd. Ütgm. Ahmet Küçüktaner, belde belediye başkanları, resmi daire müdürleri, gaziler, gazi ve şehit yakınları, siyasi parti temsilcileri ve rütbeli askerler katıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 13:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?