4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Gaziler unutulmadı

GAZİLER UNUTULMADI

'Gaziler Günü', Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de törenlerle kutlandı. Mersin Valiliği'nce Cumhuriyet Meydanı'nda organize edilen kutlamalara katılan gaziler, ellerinden ay-yıldızlı Türk bayraklarını düşürmezken, yapılan konuşmalardaysa 'tek bayrak, tek millet' vurgusu yapıldı.

Mersin Vali Yardımcısı Mehmet Çubuktar, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan'ın hazır bulunduğu tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlarken, saygı duruşu ve hemen ardından da İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle devam etti.

Burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız, gazilerin bir savaş meydanının yaşanı olduğu gibi siper ve mevzilerin sessiz çığlığı olduğunu vurgulayarak, "Afyon'da, Çanakkale'de, Erzurum'da, Adana'da ve kısacası Anadolu'nun bilmediğimiz herhangi bir yerinde sessiz sedasız ama kahramanca hayata veda eden vatan evlatlarıdır" dedi. Cındız, gazilerin Türklük için, vatan ve bayrak için canlarını Türk milletine adadığı, vatan uğruna şehit olanlar gibi canlarını her zaman feda etmeye hazır olduklarının altını çizdi.

Türk askerinin 1950 yılında Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla Kore'ye çıkartma yaparak, burada Güney Kore'nin özgürlük ve bağımsızlığını kazanmasında amansız bir savaşın içine girdiğini hatırlatan Cındız, burada 'son er, son kurşun' parolasıyla savaşan Türk askerlerinin ortaya koymuş olduğu kahramanlığın tüm dünyanın takdirini topladığını belirterek, söz konusu savaşla birlikte dünyanın Türk askerini çok daha iyi tanıdığını anlattı. Cındız, 'Kıbrıs Barış Harekatı'na dikkat çekerek, bu harekatla birlikte hem Türklere, hem de Rumlara barış getirildiğini ve bugün her iki toplumun da Ada'da barış ve huzur içinde yaşadığını söyledi.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara işaret eden Cındız, "Söz konusu operasyonlarda şehit ve gazi olan vatan evlatları, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması uğruna mücadele verirken, şehit ve gazi olan Güneydoğu Anadolu gazilerine bu vatan ve millet minnettardır. Türkiye; tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet olarak ilelebet kalacaktır. Bu böyle bilinmelidir" ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından ortaöğretim öğrencileri tarafından günün anlamına ilişkin şiirlerin okunmasının ardından tören sona erdi.

GAZİLER UNUTULMADI
GAZİLER UNUTULMADI
GAZİLER UNUTULMADI
GAZİLER UNUTULMADI
GAZİLER UNUTULMADI
GAZİLER UNUTULMADI
GAZİLER UNUTULMADI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2010 Pazar 11:25:02
Güncelleme :19 Eylül 2010 Pazar 17:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?