5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Gazze konvoyuna Mersin'den araç

GAZZE KONVOYUNA BİR ARAÇ DA MERSİN'DEN

Filistin halkına destek olmak için Londra'dan yola çıkan 'Gazze'ye Özgürlük Konvoyu'na 1 araç da Mersin'den katıldı.

Mersin Gönüllü Kuruluşlar Birliği'nin katkılarıyla alınan minibüs, Muğdat Camii önünden Cuma Namazı sonrası dualarla uğurlandı. Burada bir konuşma yapan Mersin Gönüllü Kuruluşlar Birliği Dönem Başkanı Ömer Erdoğdu, yıllardır Mescid-i Aksa'da akan kanın acısını, etrafında bulunan tüm insanların da derinden hissettiğini söyledi. Bu nedenle kalbinde azıcık insaf bulunan, çocukların ölmesine, kadınlarının figanına razı olamayan değişik dinlerden insanların Londra'da bir araya gelerek, İsrail ambargosunu delmek, Filistin'deki insanlara hak ve özgürlüklerini vermek için hareket ettiklerini kaydeden Erdoğdu, bu 250 araçlık konvoyun, kısa sürede Gazze'ye ulaşması için dua edeceklerini ifade etti.

Bu konvoy hareket ederken çeşitli illerden değişik katkılarda bulunulduğunu dile getiren Erdoğdu, Mersin'den Gönüllü Kuruluşlar Birliği olarak 1araç temin ettiklerini belirterek, "Elbetteki çeşitli dinlere mensup olan insanların böyle bir hareket başlatması, bizleri çok duygulandırdı. Maddi yönden bu araç elbette küçük, fakat bu aracın mana bakımından çok büyük önemi var. 1 milyona yakın Mersin halkı, Filistinlilere 'sizin yanınızdayız' diyor. Elbette yapmamız gereken çok işler var. Çünkü Mescid-i Aksa kan ağlıyor. Mescid-i Aksa'nın kan ağlaması demek, bütün Müslümanların vücutlarından kan akması demektir. Ancak bu kan bir gün mutlaka duracaktır ve bu kanı durdurmak bütün Müslümanların en önemli meselesidir. Dünyadaki problemlerin, krizlerin, huzursuzlukların kaynağı bugün İsrail'in, Mescid-i Aksa'da ve Filistin'de yaptığı katliamlardır. Burada kan durduğu zaman bütün dünya Müslümanları da gülecektir. Sadece Müslümanlar değil, bütün dünya gülecek ve dünya arzuladığı huzura bu kanın durması ile ulaşacaktır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, cami önünde toplanan kalabalık "Filistinli kardeşim yalnız değildir" ve "Kahrolsun İsrail" şeklinde slogan attıktan sonra, alınan aracı, konvoya katılmak üzere dualarla uğurladı. Türk ve Filistin bayraklarıyla donatılan aracın, yarın Adana'ya ulaşması beklenen 'Gazze'ye Özgürlük Konvoyu'na katılacağı belirtildi.

GAZZE KONVOYUNA BİR ARAÇ DA MERSİN'DEN
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 15:57:05
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 16:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?