4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Gece kulübü 'polis şefkat evi' oldu

GECE KULÜBÜYDÜ 'POLİS ŞEFKAT EVİ' OLDU

Mersin Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Türkiye'de bir ilke imza atarak; 'Polis Şefkat Evi Projesi'ni hayata geçirdi. Daha önce 'gece kulübü' olarak faaliyet gösteren binayı restore edip, yapılan düzenlemelerin ardından 'Şefkat Evi' olarak yeniden hizmete sunan polis, hayırseverlerin de desteğiyle ihtiyaç sahiplerine temel gıda maddelerinin yanı sıra giyecek ve mobilya yardımında da bulunuyor.

İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz'ün, daha önce Batman'da birlikte görev yaptığı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Amiri Mehmet Güngör ile birlikte hazırlamış olduğu projenin, yaklaşık 1 yıllık bir çalışmanın ardından uygulamaya konulduğu kaydedildi. Emniyet Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre; 'Polis Şefkat Evi Hizmet Binası' olarak da daha önce 'gece kulübü' olarak faaliyet gösteren ancak bir süre önce tahliye edilen binanın tercih edildiği kaydedildi. 3 kattan oluşan ve toplam oturum alanı 450

metrekare olan binanın Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildiğine dikkat çekilirken, binanın zemin katında temel gıda maddeleri reyonu, ikinci katında yer yaş grubuna özel olarak hazırlanan giysi reyonu, son katta da mobilya reyonu yer aldığın ifade edildi.

Projeyle birlikte Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, kent merkezinin yanı sıra merkez ilçeler Akdeniz, Yenişehir, Toroslar ve Mezitli'de daha önce belirlenen yardıma ve bakıma muhtaç ailelere, 'polisin şefkat eli'nin uzatılması amaçlanıyor. Polis Şefkat Evi'nde ihtiyaç sahiplerine dağıtılması planlanan gıda, giysi ve mobilya gibi ürünlerin de hayırsever kurum ve kuruluşların yanı sıra işadamlarının desteğiyle temin edildiğinin altı çizildi. Aynı zamanda da polisin gülen yüzünü de ortaya

koyan projenin, yine Arif Öksüz ve Mehmet Güngör tarafından daha önce Batman'da küçük çapta hayata geçirildiği hatırlatılırken, böylesine geniş kapsamlı bir çalışmanınsa sadece Mersin'de değil, aynı zamanda da Türkiye'de bir ilk olduğu dile getirildi.

Şefkat Evi'ne bireysel başvuruların kabul edilmediğinin altı çizilirken, ihtiyaç sahibi ailelerinse Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, sorumluluk alanlarında yer alan mahallelerde yapmış oldukları çalışmalarla belirlendiği vurgulandı. Söz konusu ailelerin rencide edilmemesi için çalışmaların büyük bir hassasiyetle sürdürüldüğü belirtilirken, yardımların da kişilerin yoksulluk derecesi ve ihtiyaç durumlarına göre yapılacağı bilgisi verildi.

Eşi Fadime Öksüz ve Emniyet Amiri Mehmet Güngör ve Hayırsever İşadamı Ali Kılıç ile birlikte 'Polis Şefkat Evi'nde incelemelerde bulunan İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, projenin polisin görülmeyen yüzünü ortaya koyarak, bir bakıma da ihtiyaç sahibi insanlara polisin şefkat elini uzattıklarını dile getirdi. Öte yandan, 'Polis Şefkat Evi'nin açılışınınsa; 'Gençlik ve Spor Bayramı'na denk gelen 19 Mayıs Çarşamba günü Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un da katılımıyla gerçekleştirileceği bildirildi.

GECE KULÜBÜYDÜ 'POLİS ŞEFKAT EVİ' OLDU
GECE KULÜBÜYDÜ 'POLİS ŞEFKAT EVİ' OLDU
GECE KULÜBÜYDÜ 'POLİS ŞEFKAT EVİ' OLDU
GECE KULÜBÜYDÜ 'POLİS ŞEFKAT EVİ' OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2010 Pazar 12:54:05
Güncelleme :16 Mayıs 2010 Pazar 16:56:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?