3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Gecekondu yıkımında gerginlik

Mersin'de, Devlet Demiryolları'na ait arazideki gecekonduların yıkımında vatandaş ile polis arasında gergin anlar yaşandı.

Kepçenin duvarlarını yıktığı evden 1 yaşında bebek çıktı. Polislerin taş yağmuruna tutulduğu yıkımda gerginliğin büyümesi üzerine vatandaşa evlerini boşaltmaları için bir hafta süre verildi.

Çilek Mahallesi'nde bulunan Devlet Demiryolları'na ait arazideki 21 gecekondunun yıkımında gergin anlar yaşandı. Bir süre önce yıkım kararı verilen evler için polis sabahın erken saatlerinde çevre güvenliği aldı. Kurum avukatı ve mahkeme kararı ile başlatılmak istenen yıkımda vatandaşlar evini boşaltmak istemedi.

Evlerini boşaltmalarına karşılık Mersin Valiliği'nden kendilerine 2'şer bin YTL yardım sözü verdiğini ileri süren gecekonducular, bu paranın verilmediğini ve eşyaları ile ortada kalacaklarını belirttiler. Olay yerindeki polis ekipleri ve görevlilerle uzun süre tartışan gecekonducular, kendilerine başlarını koyacak bir yer gösterilmesini istediler.

Tartışmaların devam ettiği sırada iş makineleri ise yıkım işlemine başladı. İlk yıkım 50 yaşındaki Mehmet Ayazlı adlı vatandaşın evinden başlarken, kepçenin duvarlarını yerle bir ettiği evde Ayazlı'nın Şahin adlı 1 yaşında engelli çocuğunun unutulduğu ortaya çıktı. Bağırış sesleri arasında eve koşan anne Hüsniye Ayazlı, kepçenin önünde durarak yıkımı engellemeye çalıştı. Evden çıkarılan bebek polis nezaretinde duvar kenarındaki kardeşinin yanına bırakıldı.

Yıkıma hazırlıksız yakalanan bazı gecekonducular ise yıkım yapıldığı sırada apar topar evlerindeki eşyaları kurtarmaya çalıştı. Bir yandan yıkım yapılırken, bir yandan da görevliler ile vatandaşlar arasındaki tartışmalar devam etti. Gerginliğin doruğa yükseldi bir anda bir vatandaş nüfus cüzdanı ile bağırarak, "Bizde bu ülkenin evladı değimliyiz" şeklinde tepki gösterdi.

Tepkilerin yoğunlaştığı bir sırada kepçe operatörleri ile polis taş yağmuruna tutuldu. Gerginlik Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü'nün araya girmesiyle yatıştırıldı. Gecekonduculara evlerini boşaltmaları için 1 hafta süre verilerek, yıkım durduruldu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 15:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?